Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Emekli amirallerin rütbeleri sökülmeli, hakları ellerinden alınmalı, emekli maaşları kesilmeli”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Montrö açıklamasına imza atan emekli amiraller hakkında, “İbreti âlem için, 104 emekli amiralin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları ellerinden alınmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Bildiriyle ilgili adli ve idari soruşturma derinleştirilerek tekemmül ettirilmelidir” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasına Türkiye’nin koronavirüsle mücadele ve aşılama sürecine değinerek başladı. Bahçeli, “Koronavirüs vaka ve vefat sayısı tedirgin edici boyuttadır. Bizlere düşen kontrollü bir hayat düzenlemektir. Olumsuz tesirleri en aza indirmek maksadıyla hükümetimiz yoğun çaba harcamaktadır. Maskeyi kola değil ağza takmak, hijyen ve sosyal mesafeye uymak zorundayız. Aşılama çalışmaları başarılı bir şekilde devam etmektedir. Türkiye’de yapılan aşı sayısı 17 milyonu bulmuştur. Bilinmelidir ki virüs bizim irademizden daha güçlü değildir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: “Siyaset virüslerini kul affeder mi? Dertte yoklar, tasada yoklar ama sıra istismara geldi mi teker teker gizlendikleri delikten çıktıklarını herkes görmektedir. Biz onlar gibi küçülmeyeceğiz. Karanlıktan aydınlığa taş fırlatanların mahcup olacağı günler uzak değildir. Biz büyük bir ülke olan Türkiye’yiz. Kim ne söylerse söylesin, biz Türkiye’nin tarafındayız. Siyasi işportacıların oyunlarını bozacağız. Tıbbın imkanlarıyla yokuşların aşılacağına inanıyoruz.”

MHP, yayılmacı politikaya karşıdır

“2014’ten beri suların durulmadığı Ukrayna’nın doğusunda vahim bir gerilim atmosferi tekraren vasat bulmuştur. Kırım kanayan yaradır. MHP bu yayılmacı politikaya karşıdır. Ayrılıkçı bölgelerle Kiev arasında cepheleşme sertleşmiştir” diyen Bahçeli, Ukrayna’da yaşananlara ilişkin şunları söyledi: “ABD Başkanı Biden, Ukrayna devlet başkanına desteğini telefon aracılığıyla vermiştir. ABD’nin Yunanistan’ı maşa gibi kullanma arzusu ya doğrudan ya da dolaylı Türkiye’yi baskılamaktadır. Terörist Demirtaş üçüncü ittifak kartını masaya koymuş, adına sözde demokrasi ittifakı demiştir. Ürdün’de darbe girişimi, Körfez ülkelerindeki açmazlar emperyalizmin kumpas şiddetini artırdığına işarettir.”

“Emekli amiraller Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir

Bahçeli, emekli amirallerin Montrö açıklamasını sert bir şekilde eleştirdi. Emekli amiraller için “Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Önce 126 eski büyükelçinin şüpheli bildirisi yayımlanmıştır. Montrö tartışmaları derken Türkiye, 4 Nisan’da 104 emekli amiralin bir nevi muhtırasıyla sarsılmıştır. Montrö Boğazlar Sözleşmesi Lozan’ın ayrılmaz bir parçasıdır, bizim kırmızı çizgimizdir. Hiç kimsenin Montrö’yü tartışmaya açtığı falan da yoktur. Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun ve milli iradenin tarihe karşı namus, şühedaya da vefa borcudur. Cüretlerinin bedelini ödemelidirler. 104’lükler büyük bir suç işlemiştir. Bu suç cezasız kalamaz, kalmayacaktır. Hayret etmemek elde değildir. Mavi vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunmuşuz? Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Bu bildiri, demokrasiyi hedef alan torpidodur. Bu bildiri hukuk gaspı, milli iradeye doğrultulmuş silahtır.”

“104 emekli amiralin rütbeleri sökülmelidir”

MHP lideri, emekli amiraller için “Rütbeleri sökülmeli” çağrısında da bulundu: “İbreti âlem için, 104 emekli amiralin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları ellerinden alınmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Bildiriyle ilgili adli ve idari soruşturma derinleştirilerek tekemmül ettirilmelidir. Darbe heveslileri, bildiri başında zaman öldüren hayasızlar, muhtıracı münafıklar, elindeki silahı millete çevirmeyi aklından geçiren vatansızlar önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetindedir. Ve böylesi bir an geldiğinde ya şerefimizle şehit oluruz ya da şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz.”

“CHP yönetimi bir kere daha demokrasiyle ters düşmüştür”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu da hedef alan Bahçeli, “CHP yönetimi bir kere daha demokrasiyle ters düşmüştür. Bir kez daha darbe hasreti çeken çapulcularla birleşmiştir. 4 Nisan bildirisinin görünmeyen imzası Kılıçdaroğlu’na aittir” diye konuştu.

Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in açıklaması hakkında ise “104 amiralin içinde bir İP’linin de olması suçüstüdür. İP’in başkanı zevzeklikle suçlamıştır. 104 şuursuz sadece gevezelik mi yapmıştır, İP’in başkanı zevzek arıyorsa etrafını kolaçan etmelidir. Darbe heveslileri zevzek değil haysiyetsizdir. 4 Nisan bildirisine karşı ‘ama’sız ‘fakat’sız duruş göstermeyen siyasi kadavralardır. Gerçek demokrasiyi biz savunacağız. Milletin hukukunu bir muhafaza edeceğiz” dedi.

“AYM, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü umursamıyor”

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi‘nin (HDP) kapatılması talebiyle hazırlanan iddianameyi usul eksiklikleri nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etmişti. Bahçeli bu konuya ilişkin şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi’nin HDP’yi kollayan arkalayan kararı yok hükmündedir. Bugün HDP’nin dosyasını gerisin geri Yargıtay Başsavcılığı’na gönderen zevatın bir saatliğine de olsa dağda teröristin karşısına çıkacak cesareti var mıdır? HDP’ye zaman kazandıran AYM’nin, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü umursamadığını görüyoruz.”

“AYM’nin bir darbe mirası olduğu ortadadır”

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halen AYM Başkanlığı’nı işgal eden şahsın, geçmişte Polis Akademisi başkanıyken, PKK açılımına nasıl ev sahipliği yaptığını, 12 kötü adamı nasıl ağırladığını biz gayet iyi biliyoruz. O tarihlerde Polis Akademisi’nde sözde Kürt Çalıştayı düzenleyen zat AYM Başkanı’dır. Mahkeme başkanının tarafsızlığı söz konusu değildir. Bu mahkemenin kapısına kilit vurularak yeniden yapılandırılması demokrasi sorumluluğudur. AYM’nin bir darbe mirası olduğu ortadadır.”

“AYM bugünkü haliyle devam edemez”

AYM’nin kapatılması çağrısını yineleyen Bahçeli, şunları söyledi: “AYM ayet hükmü değildir. Zamanın ruhuna, milletimizin beklentilerine müzahir şekilde yapısı değişebilecektir. Hiç kimse bize durum hatırlatması yapmasın. Biz neyin ne olduğunun farkındayız. Bu nedenle AYM bugünkü haliyle devam edemez, inandırıcılığından güvenilirliğinden bahsedilemez. Türk milleti yeni ve tarihi özelliklerine uygun bir yüksek mahkeme kurmaya muktedirdir. Buna da hakkı vardır. AYM’nin kapatılmasıyla ilgili teklifimizi sulandırmaya çalışanları şaşkınlıkla izlediğimizi, alayının sözlerini not ettiğimizi, sırası geldiğinde önlerine koyacağımızı herkesin bilmesinde fayda vardır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.