Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tıbbi yardım talebi kabul edilmediği için açlık grevine başlayan Rus muhalif lider Aleksey Navalni hastaneye kaldırıldı

Rusya’da cezaevinde bulunan muhalif lider Aleksey Navalni, solunum rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Navalni, daha önce hapishanede sağlığının kötüye gittiğini söyleyerek tıbbi yardım talep etmişti. Söz konusu talebi kabul edilmeyen Navalni, açlık grevine başladığını duyurmuştu.

Izvestiya gazetesi dün (5 Nisan) yayımladığı bir haberde, Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Haberde, Navalni için koronavirüs testi dahil olmak üzere gerekli bütün tedbirlerin alındığı belirtildi.

Navalni, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yüksek ateş ve şiddetli öksürükten mustarip olduğunu belirtmişti. “Bugünün sıcaklık ölçümünden resmi verileri aktarıyorum. Şiddetli öksürük, 38,1 derece ateş. Tabii ki açlık grevime devam ediyorum” paylaşımında bulunan Navalni, koğuşundan üç kişinin tüberküloz nedeniyle hastaneye kaldırıldığını da duyurmuştu.

Doktor ve ilaç yardımı alamıyor

Aleksey Navalni, tıbbi yardım talebinin reddedilmesi üzerine açlık grevine başlamıştı. Doktor çağıramadığını ve ilaç alamadığını belirten Navalni, sırtı ile bacaklarında ağrılar olduğunu, kilo kaybı yaşadığını dile getirmişti.

Dolandırıcılık suçlamasından iki buçuk yıl hapis cezası alan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik ağır eleştirilerde bulunan Navalni, başkent Moskova’nın 100 kilometre doğusundaki bir cezaevinde tutuluyor. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.