Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: “Kimsenin, iktidarın değirmenine su taşımasına, milletinden tamamen kopmuş, bitik siyasetine cansuyu vermesine müsaade edemeyiz”

İYİ Parti’nin grup toplantısı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapıldı. Grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emekli amirallerin yaptığı açıklama, Çin Büyükelçiliği’nin kendisini de hedef aldığı Twitter paylaşımı ve ekonomik meselelerle ilgili açıklamalar yaptı. Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Vesayete kafa tutuyormuş gibi yapanlar 28 Şubat’ta masaların altına saklandığında da biz yine aynı yerdeydik, yine dimdik duruyorduk”

İlk olarak emekli amirallerin yaptığı yazılı açıklama hakkında konuşan Akşener şunları söyledi: “Şahsi menfaat hesaplarıyla değil, millet yolunda siyaset yapanlar, şartlar ne olursa olsun, hakkı söyler, hakikati söyler, dik dururlar. Nitekim bugün, vesayete kafa tutuyormuş gibi yapanlar 28 Şubat’ta masaların altına saklandığında da biz yine aynı yerdeydik, yine dimdik duruyorduk. Geçen hafta sonu yaşadığımız olayda olduğu gibi kim ne der, kim ne düşünür ya da kimi kızdırırız diye düşünmeden hakkın ve hakikatin yanında duruyorduk.”

“Türkiye’yi her itiraz edeni hainlikle, darbecilikle suçlayıp, buradan siyaset devşirmeye çalışmayı alışkanlık haline getirmiş bir zihniyet yönetiyor”

İYİ Parti lideri konuya ilişkin açıklamalarına şöyle devam etti: “Türkiye’ye dair endişeleri olanların, bu endişeleri usulünce, zamanını ve zeminini doğru ayarlayarak dile getirmeleri, çok önemlidir. Hele de, ülkesine yıllarca hizmet etmiş, çok kritik makam ve mevkilerde bulunmuş olanların bu konuda çok daha sorumlu davranmaları gerekir. Türkiye’yi maalesef, her itiraz edeni hainlikle, teröristlikle, darbecilikle suçlayıp, buradan siyaset devşirmeye çalışmayı alışkanlık haline getirmiş bir zihniyet yönetiyor. Bu çarpık zihniyet işler istediği gibi gitmeyince, Anayasa Mahkemesi’ni kapatmaya yeltenecek kadar şımarık, koltuğu tehlikeye girince cumhuriyetin kurucu değerlerini tartışmaya açacak kadar şuursuz, iktidarını korumak için milletini birbirine düşürmeye kalkışacak kadar da zalim bir zihniyet.”

“Kimsenin, iktidarın değirmenine su taşımasına, milletinden tamamen kopmuş, bitik siyasetine cansuyu vermesine müsaade edemeyiz”

“Türkiye’nin bunca sorunu varken, iktidar kendi ikbalinin hesabına düşüp milletimize sırtını dönmüşken, milletimiz siyasetçilerden sorunlarına çözüm üretmesini açıkça talep ediyorken, kimsenin çıkıp da iktidarın değirmenine su taşımasına, milletinden tamamen kopmuş, bitik siyasetine cansuyu vermesine müsaade edemeyiz. Bu işler böyle yapılmaz. Ülkeye dair endişeleri ve kaygıları olanlar bireysel olarak her platformda veya bir sivil toplum kuruluşunun şemsiyesi altında görüş ve önerilerini elbette açıklayabilirler. Ancak bunu gizemli gece yarısı bildirileriyle yapamazlar. Yapanlar da karşılarında önce bizi bulur. Çünkü biz, ‘Söz de karar da milletindir’ diyenleriz.”

“Biz, ‘Uygur soykırımını durdurun’ diyoruz”

Çin’in Türkiye Büyükelçiliği dün Twitter üzerinden hem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda Doğu Türkistan hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Bu konuya ilişkin de konuşan Akşener, “Bir süredir iktidar ve küçük ortağını Perinçek ve Çin’in esaretinden kurtararak, Uygur kardeşlerimiz için adım atmalarını sağlamaya çalışıyoruz çünkü Türkistan’da yaşanan insanlık dramına susmadık, susmayacağız. Perinçek’in patronu da aynı küçük ortak gibi çok kızmış. Bizim herhangi bir ülkenin egemenliğiyle ilgili bir sorunumuz yok ama bizim Çin’in, egemenlik adı altında Uygur kardeşlerimize yaptığı zulümle ilgili, çok büyük bir sorunumuz var. Biz, ‘İnsan hakları diyoruz, adalet’ diyoruz. Biz, ‘Uygur soykırımını durdurun’ diyoruz. Bu kadar basit. Biz, bu meseleyi sadece soydaşlarımız olduğu için değil, aynı zamanda bir insanlık sorunu olduğu için önemsiyoruz” dedi.

“İnsanlarımız işyerlerini kapatmak zorunda bırakılırken utanmadan yapılan şarkılı türkülü lebaleb kongreleri konuşacağız”

Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomi olduğunu ve her geçen gün enflasyonun ve yoksulluğun arttığını vurgulayan Akşener şöyle konuştu: “İnsanlarımız işyerlerini kapatmak zorunda bırakılırken, utanmadan yapılan şarkılı türkülü lebaleb kongreleri konuşacağız. 50 bine vurmuş günlük vaka sayılarını, ülkemizi dünyada birinci yapan beceriksiz yönetim anlayışını konuşacağız. Yılan hikayesine döndürülen aşı tedarikini, aşı sırası bekleyen insanlarımızı konuşacağız. Onlar neyi istiyorlarsa onu konuşsunlar, biz inatla bunları konuşacağız çünkü biz bunları konuştukça, milletimizin sesi daha gür çıkıyor. Milletimizin sesi yükseldikçe, iktidar daha çok korkuyor.”  

“İYİ Parti iktidarında ‘iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi’ inşa edeceğiz”

Meral Akşener konuşmasını şöyle sonlandırdı: “İYİ Parti iktidarında ‘İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi’ inşa edeceğiz. Demokrasi işleyecek, hukuk işleyecek. Bunlar olunca yatırım gelecek. Her işi ehline verip, Türkiye’nin potansiyelini yeniden harekete geçireceğiz. Biz yapacağız, siz de kıskançlıkla izleyeceksiniz. Kurduğunuz bezirgan saltanatına nasıl son verdiğimizi, milletin parasının nasıl millete harcandığını, yokluğa mahkum ettiğiniz bu aziz milleti nasıl zengin, mutlu ve huzurlu kıldığımızı izleyeceksiniz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.