Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti’den İstanbul’daki Çin Başkonsolosluğu önünde eylem: “Bu ülkenin vatandaşı olan birine, yabancı bir misyonun parmak sallamaya ne haddi ne cüreti vardır”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, Doğu Türkistanlılar ile birlikte İstanbul’daki Çin Başkonsolosluğu’nun önündeydi. Burada bir açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Bu ülkenin vatandaşı olan birine, yabancı bir misyonun parmak sallamaya ne haddi ne cüreti vardır” dedi.

Çin Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik paylaşımlar yapılmış, “Çin tarafı haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır” denilmişti.

İYİ Parti, bunun üzerine İstanbul Tarabya’daki Çin Başkonsolosluğu önünde bir eylem yaptı. Eylemde konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu şunları söyledi: “Büyükelçilik bir açıklama yaptı ve maalesef bu açıklamayı Türkiye Cumhuriyeti’nde, Genel Başkanımız Meral Akşener’e tehditvari bir şekilde, parmak sallayarak yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da yine açıkça ve küstahça tehdit ettiler. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, bu ülkenin vatandaşı olan hiç kimseye yabacı misyonun parmak sallama ne haddi ne cüreti vardır. Bunun cevabını bugün vereceğiz. Vicdanlara sesleniyoruz. Biz, insan hakları çerçevesinde bu insanların uğradığı zulmü kınıyoruz ve bunun bitmesini istiyoruz. Hiçbir yabancı misyon, Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir siyasi lidere, hiçbir vatandaşa parmak sallayamaz.”

“Sayın Genel Başkanımızın saçının teline zarar gelmesine asla müsaade etmeyiz” diyen Kavuncu, “Bunu da buradan herkes bilsin. Bütün çekilen bu zulüme tercüman olacağız. Amacımız sizlerin acısını dile getirmek. Ve bu konuda en çok konuşan lider olan Sayın Genel Başkanımızın yabancı bir misyon tarafından bu şekilde, küstahça tehdit edilmesini kınamak” diye konuştu.

Açıklamanın ardından İYİ Partililer ve Doğu Türkistanlılar, başkonsolosluğun önüne siyah çelenk bırakmak istedi ancak polis buna müsaade etmedi. Çelenk, bu sebeple sokağın girişine bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.