Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin Tabip Odası Başkanı Dr. Volkan Binbaş: “Mardin’deki vaka sayalarında bir hafta önceye göre yüzde 56’lık bir artış var”

Medyascope özel yayınına konuk olan Mardin Tabip Odası Başkanı Dr. Volkan Binbaş’a göre, şu anda risk haritasında “sarı” olan Mardin’de de Türkiye genelinde olduğu gibi vaka artışı yaşandı ve bir hafta önceye göre vaka sayısındaki artış yüzde 56 oldu. Dr. Binbaş, Mardin’de salgının başından beri resmi olarak açıklanmasa bile yaklaşık 550-600 kişinin koronavirüsten dolayı yaşamını yitirdiğini belirterek, sahadaki sağlık çalışanlarının tahminlerine göre yüzde 40’lık bir sürü bağışıklığından söz edildiğini vurguladı.

Mardin merkez ve Kızıltepe ilçesinde pandemi hastanesi bulunduğunu, şu anda vaka artışının sürdüğünü ve hastanelerdeki doluluk oranlarının şimdilik orta seviyede olduğunu söyleyen Tabip Odası Başkanı Dr. Volkan Binbaş, vaka sayısının daha fazla olduğunu ve tespit edilemeyen vakalar bulunduğunu da sözlerine ekledi. Mardin’deki aşılama durumunun da Türkiye ortalamasının altında olduğunu vurgulayan Dr. Binbaş, “Bütün vatandaşlarımızdan aşıya ulaştığı anda aşılarını olmasını istiyoruz. Aşı ile ilgili hem dil konusunda hem de teknoloji konusunda randevu almakta sıkıntılar çeken var. Birçok hasta sistemden randevu alamadığı için bizi arıyor, onların yerine randevuları biz alıyoruz. Aşı çok önemlidir, aşı sırası gelen herkesten aşı olmasını istiyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.