Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bloomberg: Twitter, Clubhouse’u 4 milyar dolara satın almak istedi

Sosyal medya devi Twitter’ın ses tabanlı sosyal ağ Clubhouse’u satın almak için geçen aylarda çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı. Clubhouse’a 4 milyar dolarlık bir teklif sunmayı hedefleyen Twitter yetkilileri, kendi aralarındaki tartışmalar sonrasında görüşmelere devam etmeme kararı aldı. Görüşmelere neden devam edilmediği konusunda ise bir bilgi paylaşılmadı.

Sosyal medya devi Twitter, ses tabanlı sosyal ağ olan Clubhouse’u satın almak için çalışmalar yürüttü. Bloomberg News’ün haberine göre, Twitter, bu hafta başında 4 milyar dolar karşılığında Clubhouse’u satın almak için yatırımcılarla görüştü ve fon toplamaya çalıştı. Şirket yöneticileri, bu tartışmaların kamuoyu ile paylaşılmamasını istedi. 

Twitter sözcüsü konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınırken Clubhouse temsilcisi, soruları yanıtsız bıraktı.

Clubhouse kurulalı bir sene olmasına rağmen dünya genelindeki birçok insanın dikkatini çekti. İş dünyasının ve Hollywood’un ünlü isimlerinden bazılarının da kullandığı Clubhouse’un haftalık 10 milyon aktif kullanıcısı var. 

Clubhouse, diğer sosyal medya şirketlerinin de ses tabanlı bir sosyal medya yaratmasına ortam hazırlamıştı. Örneğin Facebook, LinkedIn ve Twitter da sosyal medya platformlar için benzer özellikler üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

Twitter da “Spaces” adlı uygulaması ile Clubhouse’a rakip olmaya hazırlanıyor. Spaces, 2020 yılının sonlarında piyasaya sürüldü fakat şu an için bu özelliği herkesin kullanmasına izin verilmiyor. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.