Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook’tan sonra LinkedIn de hacklendi, 500 milyon kişinin verileri çalındı

Geçen hafta Facebook’taki 530 milyon kullanıcının bilgilerinin çalınmasının ardından benzer bir haber de iş temelli sosyal medya platformu LinkedIn’den geldi. Platformu kullanan 500 milyondan fazla kişinin bilgilerinin çalındığı ve çevrimiçi olarak satışa sunulduğu ortaya çıktı.

İş dünyasının sıklıkla kullandığı LinkedIn’de bulunan 500 milyondan fazla kullanıcının bilgilerinin çalındığı ve çevrimiçi sitelerde satışa sunulduğu ortaya çıktı. 

Şirket, yaşanan olayı doğrularken bir LinkedIn çalışanı konu hakkında yaptığı açıklamada, “Sorun hâlâ araştırılıyor, çalınan bilgiler herkese açık olarak görüntülenebiliyor. Üyelerimizi ve onların verilerini korumak için çabalıyoruz” dedi. 

Siber güvenlik alanındaki gelişmelere yer veren CyberNews gibi internet sitelerinde paylaşım yapan hackerlar, 500 milyon kullanıcının bilgilerine sahip olduklarını belirtirken olayı doğrulamak için iki milyon kullanıcının bilgilerinden oluşan bir örneği erişime açtı. 

Bu örnekte üyelerin gerçek isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları, iş bilgileri ve LinkedIn’e bağlı diğer sosyal medya hesapları gibi birçok veri yer aldı. Hackerlar bu örneğin görüntülenmesi için iki dolar ücret talep etti.

LinkedIn’de 675 milyondan fazla aktif kullanıcı bulunuyor, bu da platformu kullananların yaklaşık dörtte üçünün bilgilerinin çalındığı anlamına geliyor. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.