Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Matruşka: Amiraller bildirisi içinden acaba neler çıkacak?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, emekli amirallerin yayımladığı bildiri ve sonrasında gözaltına alınmalarının ardından, bu soruşturmanın siyasette ne gibi sonuçlara yol açabileceğini değerlendirdi.

Bence henüz matruşka bebeklerinin sonuncusuna gelmedik. Hayır, sadece gazeteci Zihni Çakır’ın ortaya attığı ‘Bir bakanın haberi vardı’ iddiasının doğru olup olmadığı, doğruysa o bakanın kim olduğunun anlaşılması bakımından değil. Öncelikle gözaltı süreleri sona ersin, imzacı emekli amirallere ne olacağı, mahkeme ifadeleri ortaya çıkmasını beklemeliyiz. Bu aşamada bütün bu ‘amiraller bildirisi’ konusunun birilerinin kışkırtması, manipülasyonu, gündem saptırması, siyasi partilere operasyon çekmesi olup olmadığı biraz daha açıklık kazanır. Tabii o arada bildirinin konularından Montrö anlaşmasına dair gelişmelere de bakmak lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kanal İstanbul’la Montrö’nün alakası yok’ demesi ile konu kapanmadı. Çünkü Erdoğan “Daha iyisi çıkana kadar” diye ekledi. AK Parti kulislerine göre, bu ifade ile işaret edilen Kanal İstanbul” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.