Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Kadın Meclisi, “Kadın Yoksulluğuna Hayır” buluşmalarını İzmir’de başlattı: “Emeğimizin sömürülmesine asla izin vermeyeceğiz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin “Kadınlar İçin Adalet” kampanyası kapsamında yürütülecek olan “Kadın Yoksulluğuna Hayır” buluşmalarının ilki bugün (12 Nisan) İzmir’de gerçekleştirildi. HDP İzmir İl Örgütü binasında yapılan toplantıya İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve Merkezi Kadın Koordinasyonu Üyesi Berna Çelik katıldı. 

“İş yaşamına eşit ve aktif katılmak için mücadele edeceğiz”

Salgınla birlikte artan ekonomik krizin en ağır bedelini kadınların ödediğini söyleyen HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, ev içinde emeği görülmeyen, fabrikalarda ucuz işgücü olarak çalıştırılan kadınların kamusal alanda da her türlü mobbinge ve ayrımcılığa maruz kaldığını belirtti. Tekgür, “Kadınlar salgınla birlikte bir yandan yoksullukla baş başa bırakılırken diğer yandan ekonomik özgürlükleri ellerinden alınarak, erkeğe bağımlı hale getirilmek istenmektedir. Bizler, kadınları evlere hapsetmek isteyen erkek egemen zihniyete karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. İş yaşamına eşit ve aktif katılmak için mücadele edeceğiz. Emeğimizin sömürülmesine, yok sayılmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

Tekgür, kampanya kapsamında güvencesiz ve kayıtdışı işlerde çalıştırılan kadınlarla bir araya geleceklerini de söyledi.  

Yapılması planlanan etkinlikler şöyle sıralandı: 

  • “13 Nisan, tekstil atölyelerinde parça başı iş yapan kadınlar ve Roman kadınlar mahallelerde ziyaret edilecek. 
  • 14 Nisan’da midye dolma, tandır ekmeği yapan kadınlar ile seyyar satıcı kadınlar ziyaret edilecek. Aynı gün kadın kurumlarıyla, kadın yoksulluğu gündemli yuvarlak masa toplantısı yapılacak. 
  • Aydın’da çilek tarlasında çalışan kadınlar ile atölyelerde çalışan kadınlar, 15 Nisan‘da ziyaret edilecek.”

Toplantıda söz alan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da salgınla birlikte artan yoksulluğun hedefinde kadınların olduğunu söyledi. Kemalbay, “HDP olarak iktidara, koronavirüs salgını karşısında herkese güvenceli ekonomik desteğin sağlanması çağrısını yaptık, her zaman bunu savunduk. Ancak iktidar, hiçbir çağrıya kulak vermeden ekonomik krizi derinleştirdi. Bundan da en çok kadınlar etkilendi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.