Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “128 milyar doları satanlar nerede? Bu işi sen mi hallettin yoksa damadın mı halletti?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (13 Nisan) partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Emekli amirallerin açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, “Saray buradan bir darbe iması çıkarmak istedi. ‘Bunun ardında CHP var’ dedi. Hani CHP vardı? CHP ile ilgili tek bir kelime bile yok. Devlet, istihbarat, polis, jandarma senin emrinde, utanmadan sıkılmadan beni suçladın. Devlet yalan söyler mi? Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir zat yalan söyler mi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “103 emekli amiralin açıklamasının arkasında CHP ve Kılıçdaroğlu var” sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu“Montrö Sözleşmesi’nden rahatsız olan emekli amiraller bir bildiri yayımladı. Onların iradesini suiistimal edenler saraya yakın olanlardır. Saray buradan darbe çıkarmak istedi. Sonradan ‘Bunun arkasında CHP var’ dediler. Ne oldu? CHP ile ilgili tek bir kelime yok. Kalktın utanmadan sıkılmadan beni suçladın. Devlet yalan söyler mi? Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir zat yalan söyler mi? Bizde bir söz vardır, ‘Allah insanı kuru iftiradan sakınsın’ diye. Makama, hırsa, kibre bakın. Böbürlenmeye bakın. Koltuğu uğruna yapmayacağı bir şey yok. Devlet akılla, erdemle, ahlakla yönetilir. Tam tersini yapıyorlar. Kibir deseniz, ahlaksızlık deseniz hepsi var. Pudra şekerini kimse unutmadı. Her türlü iftiraya hepimiz hazırlıklı olmalıyız” diye konuştu.

“Bir liradan söz etmiyorum, 128 milyar dolardan söz ediyorum. Ne oldu bu para?

Merkez Bankası rezervleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “128 milyar doları satanların kimler olduğunu sordum. ‘Kimlerin imzası var o kararın altında’ dedim. ‘Para kaybolmadı, para el değiştirdi’ diyorlar. Ben sana zaten bunu soruyorum, el değiştirdi de kime gitti? Milyarları kim götürdü? Merkez Bankası daha önce sattığı dövizleri tablolar halinde yapar, kendi internet sitesinde paylaşırdı. Buna benzer çok sayıda tablo var. Hangi tarihte, kaç liradan çıkmış bunların listesi vardı. Şimdi bu liste yok. Sorumuz da buradan kaynaklı. Listeyi neden gizliyorsunuz? Sen mi yoksa damadın mı bu işi halletti? Bir liradan söz etmiyorum, 128 milyar dolardan söz ediyorum. Ne oldu bu para? Tık yok. Önce ‘Kasada’ dedi sonra ‘Salgında kullandık’ dedi. Yalan söylüyorlar. Sen kendini ne sanıyorsun, milletin hakkını hukukunu koruman gerekirken, milletin hakkını hukukunu pazarlıyorsun.”

“Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama 10’uncu köyde şerefi ve onuru vardır”

Koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle hükümeti eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Memleketi bu kadar felakete sürükleyip binlerce ölüme yol açan kim? Geçen toplantıda Bilim Kurulu’nu eleştirmiştim, Norveçli polis kadar cesaretiniz yok. İnsanlar ölüyor, siz ne yapıyorsunuz? Sizin iradeniz ipotek altında, rehin tutuluyorsunuz. Bilim insanına yakışır mı? İşi yukarıya teslim etmişsin, seni adam yerine bile koymuyorlar. Neden konuşmuyorsun? Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama 10’uncu köyde şerefi ve onuru vardır. ‘Meslek hastalığı sayılsın’ dedik kabul edilmedi. Bilim Kurulu ne düşünüyor acaba?” dedi.

“Her gün bir ‘Soma faciası’ yaşıyoruz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın “Vaka artışından 84 milyon sorumludur” açıklamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “’Vakaların artmasının sebebi hepimiziz’ diyor. Bunlar uzayda mı yaşıyor? Kongreler değil miydi? Vatandaşı suçlamaya başladılar. İnsan hayatı üzerinden siyaset yapıyorsun. Sağlık Bakanı’na çağrı yapıyorum muhtara, apartman görevlilerine aşı yapın. Öğretmene neden aşı yok? 301 kişi Soma’da hayatını kaybetmişti. Şimdi her gün bir ‘Soma faciası’ yaşıyoruz. Böyle bir tablomuz var” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.