Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki doz aşı olmasına rağmen koronavirüse yakalanan Dr. Yenal Karakoç: “Aşı olmak tam olarak korumuyor ama sağlık çalışanlarının virüse yakalanma ve ölüm oranlarını ciddi oranda düşürüyor, sırası gelenin tereddüt etmeden aşısını olması gerekir”

Salgının Diyarbakır’daki büyük yükünü taşıyan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Pandemi Koordinatörü Dr. Yenal Karakoç, Medyascope‘a konuştu. İki doz aşı olmasına rağmen koronavirüse yakalanan Karakoç, aşı olmanın tam olarak korumadığını ama sağlık çalışanlarının virüse yakalanma ve ölüm oranlarını ciddi oranda düşürdüğünü belirtti. Dr. Karakoç, “Antikor seviyelerine kanmayalım, her yerde yapılan testlerde farklı sonuçlar çıkabilir, tedbirleri almaya devam edelim. Aşı sırası gelenin hiç tereddüt etmeden aşısını olması gerekir” dedi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yenal Karakoç, iki doz aşı olmasına rağmen yakalandığı virüs ile mücadelesini evde veriyor. Aşı olduktan sonra sadece kendinin değil birçok sağlık çalışanının da virüse yakalandığını söyleyen Karakoç, “Aşı olmadan önce ile aşı olduktan sonra virüse yakalanan ve yaşamını yitiren sağlık çalışanları arasında ciddi fark var. Aşının koruyucu özelliği net olarak ortaya çıktı. Çin aşısının yüzde 83 oranında koruma sağladığı ortaya çıkmıştı, ben yüzde 17’lik dilimde yer alıyorum. Bütün semptomlarını yaşayarak bu hastalığı atlatmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.