Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters’ın 170 yıllık tarihindeki ilk kadın genel yayın yönetmeni: Alessandra Galloni

İngiltere’nin başkenti Londra merkezli haber ajansı Reuters, editörlerinden Alessandra Galloni’nin genel yayın yönetmenliğine getirileceğini duyurdu. 47 yaşındaki Galloni, 170 yıllık haber ajansının ilk kadın genel yayın yönetmeni olacak.

Roma doğumlu İtalyan gazeteci Alessandra Galloni, Reuters’ın 170 yıllık tarihindeki ilk kadın genel yayın yönetmeni olacak. 47 yaşındaki gazeteci, 10 yıllık görev süresini dolduran ve bu ay emekliye ayrılacak olan Stephen Adler’in ardından görevine başlayacak.

Yedi kez gazetecilik dünyasının en prestijli ödüllerinden Pulitzer’e layık görülen ve dört dil bilen Galloni, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Dünyanın en iyi haber odasına liderlik edecek olmaktan onur duyuyorum!” dedi.

Galloni açıklamasında, en kritik görevlerden birinin, Reuters’ın en büyük müşterisi konumunda olan ve geçen yıl haber ajansının 628 milyon dolarlık gelirinin yarısından fazlasını oluşturan finans şirketi Refinitiv ile iyi ilişkileri sürdürmek olacağını söyledi. Galloni ayrıca, Reuters’ın dijital yapısını ve etkinlik anlayışını güçlendirmenin öncelikleri arasında olacağını belirtti. 

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.