Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin, seçimlere müdahale ve siber saldırılar gerekçesiyle Rusya’ya yeni yaptırımlar açıklaması bekleniyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önümüzdeki günlerde “seçimlere müdahale etmek” ve “kötü niyetli siber aktivite” gerekçesiyle Rusya’ya yaptırımlar uygulaması bekleniyor. Reuters’in haberine göre, 30 kadar kurumu “kara listeye” alacak yaptırımlar, ABD’de görev yapan yaklaşık 10 Rus yetkiliyi sınır dışı etmeyi de içerecek.

ABD’nin Rusya’ya karşı yaptırımlarını artırmasının bir nedeninin SolarWinds şirketinde meydana gelen ve Rusya’nın sorumlu olduğuna inanılan siber güvenlik saldırısı olduğu tahmin ediliyor. Saldırıda, SolarWinds ile çalışan binlerce şirket ve hükümet dairesinin sistemleri ele geçirilmişti. Yazılım devi Microsoft’un Başkanı Brad Smith saldırıyı, “Dünyanın gördüğü en büyük ve en sofistike saldırı” diye nitelendirmişti.

Yaptırımların diğer sebebi ise Rusya’nın, 2020 ABD Başkanlık Seçimi’ne müdahale ettiği iddiası. Geçen ay paylaşılan bir ABD istihbarat raporunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in seçimlere, dönemin ABD Başkanı Donald Trump lehine müdahale etmeye çalıştığı belirtildi.

Yaptırım haberleriyle beraber Rus Rublesi, ABD Doları karşısında yüzde 2 değer kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.