Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de patronunun cinsel tacizine maruz kalan kadın, kendini paspasla korudu

Kendisini mesajla taciz eden erkek çalışana karşı kendini paspasla koruyan bir kadının gösterildiği video, 11 Mart’ta Çin sosyal medya platformlarında hızla yayıldı ve ülke çapında tepkiye yol açtı. Çinli bir blog yazarı olay hakkında, “Böyle bir durumla karşılarsanız, cesurca paspası kaldırmalı ve patronunuza vurmalısınız” dedi.

Çin‘de hızla yayılan ve 14 milyondan fazla görüntülenen 14 dakikalık videoda, bir kadının paspasla bir erkeğin ofisine girdiği görülüyor. Kadın öfke ile erkeği uygunsuz mesajlar göndermekle suçlarken paspasla kafasına vurmaya başlıyor. Bu sırada erkek, kadına kendisini affetmesi için yalvarıyor.

Videoda dikkat çeken detaylardan biri kadının paspasla saldırdığı sırada, erkeğin “Sadece şaka yapıyordum” demesi oldu.

Çin haber ajansı Xinhua’a göre videodaki erkek, Heilongjiang eyaletindeki Suihua kentinde yoksullukla mücadele alanında çalışıyor. Zhou isimli kadın, Wang soyadlı erkeğin bölge müdür yardımcısı olarak çalıştığı şirkette mesai arkadaşlarından biri.

“Cesurca paspası kaldırmalı ve patronunuza vurmalısınız”

Olaydan sonra Wang’ın görevden alındığını bildiren Suihua polis yetkilileri, Zhou’nun dört gün önce polise cinsel taciz hakkında şikayette bulunduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Sosyal medyada 14 milyondan fazla izlenen video ile beraber Zhou, yoğun bir destek gördü. Bazı izleyiciler, kadınların “cinsel tacize karşı sıfır tolerans” yaklaşımını öğrenmesi gerektiğini savunarak Zhou’yu örnek gösterdi.

Çinli bir blog yazarı da olayla ilgili, “Kadınlar, işyerindeki dillendirilmeyen sorunlara karşı savaşma konusunda, Zhou’nun büyük korkusuzluğundan ders almalı. Böyle bir durumla karşılarsanız, cesurca paspası kaldırmalı ve patronunuza vurmalısınız” diye yazdı.

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.