Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: TOBB da Erdoğan hükümetine muhalefete başladı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, iktidarın iş dünyasındaki en büyük destekçilerinden biri olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 15 Nisan’da Twitter üzerinden paylaştığı bir mesajda iktidarı eleştirmesinin ekonomik ve siyasi açıdan ne anlama gelebileceğini yorumladı.

“Şimdi diyebilirsiniz ki, Erdoğan ekonominin -dış manipülasyona bağladığı döviz kuru dışında- iyi olduğunu söylüyor. Diyebilirsiniz ki 24 Nisan’da Kanal İstanbul’un temelini atacak olan Cumhurbaşkanı, elbette işsizliği daha da artıracak, üretimi düşürecek sorunlara duyarsız kalamaz. Erdoğan, aslında bugünler için oluşturulan İşsizlik Fonunu kullanır, KÇÖ’ni geri getirir, sorun çözülür.

Ancak İşsizlik fonunda Ocak 2020’de 135 milyar lira olan birikim, pandemi sürecinde üçte birden fazla azalarak 100 milyar liranın altına inmiş durumda; resmî rakamlara göre diyerek eklememiz gerekiyor.
Acaba kısa çalışma ödeneği kaynak sıkıntısı nedeniyle mi durduruldu? İşsizlik Fonu kaynaklarını iş ve işçinin desteklenmesi yerine başka alanlarda değerlendirmek mi amaçlandı? Acaba işçi ve işvereniyle ekonomi dünyasının elzem bulduğu kısa çalışma ödeneğine verecek kaynak bulunamıyor mu? Tepki çekmemenin yolunu sessiz kalmakta bulan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan acaba bu konuda bir açıklamada bulunur mu? Yoksa yakında ‘Kısa Çalışma Ödeneği yeniden başlatılsın’ demek de ‘128 milyar dolar nerede?’ diye sormak gibi yasaklar kapsamına mı girer?
” sorularını sıralayan Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.