Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tesla’nın sürücüsüz aracı kaza yaptı, iki kişi hayatını kaybetti

Tesla’nın 2019 model otonom aracı, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletine bağlı Houston kentinde kaza yaptı. Harris County Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, aracın ağaca çarptıktan sonra yandığını ve içindeki iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri olan Tesla’nın 2019 model sürücüsüz aracı ABD’nin Houston kentinde bir ağaca çarptı. Olay sonrasında aracın içinde bulunan iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel haber kanallarında, 2019 Tesla Model S’nin hız nedeniyle virajı alamadığı ve bu yüzden kaza yaptığı belirtildi.

Harris County Emniyet Müdürlüğü‘nden polis memuru Cinthya Umanzor, sürücü koltuğunda kimsenin oturmadığını ancak soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Polis memuru Mark Herman‘ın paylaştığı kaza raporunda ise bir kişinin ön, diğerinin arka koltukta oturduğu ancak aracın sürüş modunun henüz kesinleşmediği belirtildi.

Tesla’nın otonom araçlarına mart ayında 27 soruşturma açıldı

ABD’de Tesla’nın otonom araçlarına yönelik incelemelerin sayısı her geçen gün artarken ABD Otomobil Güvenlik Ajansı, Tesla araçlarının kazalarıyla ilgili mart ayında 27 soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Tesla CEO’su Elon Musk ise ocak ayında yaptığı açıklamada, “Otonom araçlarımız bu yıl insanüstü bir güvenlikle performans sergileyecek” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.