Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu: “’128 milyar dolar nerede’ sorusu ihanetin ve melanetin maskesi olarak mı kullanılmaktadır?”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Muhalefetin Merkez Bankası’nın rezervlerine ilişkin sorduğu “128 milyar dolar nerede?” sorusuna tepki gösteren MHP lideri “CHP, İP ve HDP ağız birliği etmişçesine 128 milyar doların akıbetini sorguluyor. 128 milyar doları bırakın da 104 emekli amiralin bildirisinin hesabını verin. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz?” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Türk tipi başkanlık sistemine karşı çıkmak işbirlikçiliktir”

MHP lideri muhalefetin parlamenter sistem önerisine tepki gösterirken cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkmayı işbirlikçilik ve ihanet olarak niteledi: “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini yani Türk tipi başkanlık modeline abuk subuk gayelerle, eften püften mazeretlerle hatta tam bir gafillik numunesiyle karşı çıkmak karalama yarışına girmek eğer cehalet değilse biliniz işbirlikçilik ve ilkesizliktir. Bayatlamış taktiklere, bayağı telkinlere baygın ve batık telakkilere karnımız toktur.”

Milli ve manevi hayatımızın esaslarını içeren yeni bir  anayasa yapalım”

Bahçeli konuşmasında, “yeni anayasa” çağrısı da yaptı. Herkesi bu sürece katkı vermeye davet eden MHP lideri, şöyle konuştu: “Türkiyemizin yepyeni, sivil nitelikli, toplumun her kesimini içine alacak bir anayasaya ihtiyaç olduğunu görmek, gereğini müştereken yapmak lazımdır. Teferruattan arındırılmış, hükümleri arasındaki çelişkilerden ayıklanmış, kısa, net, milli ve manevi hayatımızın esaslarını anlamış, bizi yansıtan, gerekçeleriyle gerçekleri yakalamış bir anayasayla cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü kucaklamamız kaçınılmaz bir milli görevdir. Milliyetçi Hareket Partisi bu tarihi göreve ön şartsız hazırdır.”

“CHP ve İP’e sesleniyorum”

Anayasa konusunda çıkışını sürdüren Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’yi, “CHP’ye sesleniyorum. Gelin bu sürece siz de destek verin. İP’e sesleniyorum, gelin bu onurun içinde siz de yer alın. Darbe anayasasından bu aziz milleti kurtaralım” diyerek sürece katkı vermeye çağırdı.

“128 milyar dolar nerede?” sorusu ihanetin ve melanetin maskesi olarak mı kullanılmaktadır?”

Muhalefetin Merkez Bankası rezervlerine ilişkin “128 milyar dolar nerede?” sorusuna tepki gösteren MHP lideri, “Belli merkezlerde projelendirilip kamuoyuna servis edilen ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusu ihanetin ve velanetin maskesi olarak mı kullanılmaktadır. CHP, İP ve HDP ağız birliği etmişcesine 128 milyar doların akıbetini sorguluyor. Bre utanmazlar! 128 milyar doları bırakın da 104 emekli amiralin 4 Nisan bildirisinin hesabını verin. Alayınız işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz?” dedi.

“Emekli amirallere sahip çıkan Yunanistan’ın hizasındadır”

104 emekli amiralin Montrö Sözleşmesi ve tekkede görüntülenen muvazzaf denizciler için yaptığı açıklamayı hatırlatan Bahçeli, “İç ve dış bağlantıları olan ahlaksız bir tertiptir. Bu tertibe sahip çıkan kim varsa Yunanistan’ın hizasındadır. Emekli amirallerin bildirisini düşünce özgürlüğüyle gören cunta sevdalıları neyin ön hazırlığıyla tembihlenmiştir?” diye konuştu.

“Fezlekeler bir an önce karara bağlanmalı”

Meclis’te bulunan fezlekeleri hatırlatan Bahçeli, fezlekelerin karara bağlanması çağrısı yaptı: “Fezlekeler bir an önce karara bağlanmalı. Hiçbir menfur oluşumun, vatan evlatlarına kurşun sıkan hiçbir hain örgüt uzantısının gazi Meclis’te yeri olamaz. TBMM’de eşkıyanın hükmü değil, milletin hükmü geçerlidir. Gazi Meclis’te her fikre cevaz vardır ama bölücülüğe, ihanete icazet yoktur.”

“Anayasa mahkemeleri her yerde çıbanbaşı, her yerde sorun kaynağıdır”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin Kur’an kurslarına yönelik verdiği karara tepki gösteren MHP lideri, “Anayasa mahkemeleri her yerde çıbanbaşı, her yerde sorun kaynağıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin bu ilkel kararından dönmesi, inancımıza ve insanlık onuruna saygının bir gereğidir. Mübarek ramazan ayında, söz konusu mahkeme kararını kınıyor, asıl laikliğe aykırılığın bu mahkemenin varlığında ortaya çıktığını buradan ifade ediyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.