Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’den aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 100’den fazla ülkeye “seyahat etmeyin” uyarısı

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyadaki ülkelerin yüzde 80’ine yönelik seyahat uyarılarını güncelleyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 100’den fazla ülkenin seviyesini, “seyahat etmeyin” anlamına gelen 4’üncü seviyeye yükseltti. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgilendirme sayfasındaki seyahat uyarıları, ABD vatandaşlarının yurtdışı seyahat planlamalarına yardımcı olmak için düzenli olarak güncelleniyor. 

20 Nisan günü güncellenen seyahat listesinde, aralarında Türkiye’nin de olduğu 100’den fazla ülkenin seviyesi 4’üncü seviyeye yükseltildi. Böylece ABD, vatandaşlarına dünyadaki ülkelerin yüzde 80’ine seyahat edilmemesi uyarısında bulundu. 

ABD, bu güncellemenin, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) yayımladığı salgınla ilgili son değerlendirme ve tavsiyelere uygun olarak yapıldığını belirtti. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, 19 Nisan’da yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının ve yeni varyantların riskli seviyelere ulaştığını söylemiş ve “Bu güncellemeler sonucunda, dünyadaki ülkelerin yüzde 80’ine tekabül eden birçok ülkeye 4. Seviye: Seyahat Etmeyin uyarısı verilecektir” demişti. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.