Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kabine değişikliği: Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın “görevine son verildi”, iki yeni bakanlık kuruldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede yaptığı bazı değişikliklere ilişkin kararlar bugün (21 Nisan) Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan‘ın görevine son verilirken yerine Mehmet Muş atandı.

Söz konusu atama kararının, Ticaret Bakanlığı’nın dün (20 Nisan), Bakan Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’ın sahibi olduğu Nanoksia Biyoteknoloji şirketinden bakanlık için 507 bin 880 TL tutarında dezenfektan alındığını kabul etmesinin ertesi günü gelmesi dikkat çekti.

Ticaret Bakanlığı’na yeni atanan Mehmet Muş ise halihazırda AKP İstanbul Milletvekilliği görevini yürütüyordu. Anayasa gereği Muş, bu görevinden ayrılmak durumunda kalacak.

Mehmet Muş

İki yeni bakanlık kuruldu

Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölünerek “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” ve “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı” olarak iki yeni bakanlık kuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Derya Yanık atanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Vedat Bilgin getirildi. Böylelikle ikiye bölünen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başındaki Zehra Zümrüt Selçuk‘un bakanlık görevi sona erdi. Son kararla birlikte kabinedeki bakanlık sayısı 16’dan 17’ye yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.