Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan Başbakanı Miçokatis: “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın bir zamanda görüşeceğiz”

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçokatis, Yunan televizyon kanalı Alpha’ya verdiği röportajda, yakın bir zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini ancak buluşma tarihinin henüz belli olmadığını söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçokatis, Yunan televizyon kanalı Alpha’ya verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın bir gelecekte bir raya geleceklerini söyledi. Mitsotakis, “Türkiye ile iletişim halinde olmamız gerekiyor. Bu nedenle Türkiye Cumhurbaşkanı ile bir görüşme olacak ancak zamanı henüz belli değil” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 15 Nisan’daki Ankara ziyaretinin sonunda düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile adaların silahlandırılması ve Doğu Akdeniz’deki faaliyetler konusunda tartışma yaşamıştı. Tartışma hakkında konuşan Miçokatis, Dendias’ı takdir ve tebrik ettiğini, bu tarz tartışmalarının nadir olduğunu ancak ileriye dönük iyi bir amaca hizmet edebileceğini belirtti.

Miçokatis, “Verdiğim yetki, hiçbir soruyu cevapsız bırakmamaktı. Sorunlar dürüstlükle ve açıklıkla ortaya konuldu. Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişki Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişkidir” dedi.

Yunan halkına da seslenen Miçotakis, herkesin bir an önce aşı olması gerektiğini söyleyerek, koronavirüs ile mücadelede zorunlu aşılama olasılığının gündemde olduğuna dikkat çekti: “Yaz aylarına doğru belirli sektörlerde çalışanların aşı yaptırması zorunlu hale gelmelidir. Özellikle sağlık hizmetlerinde çalışanların ‘zorunlu aşılama’ üzerine bir konuşma yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu yıl veya gelecek yıl ikinci aşılamayı yapmak zorunda kalabiliriz. O zaman bu konuşmayı yapmak zorundayız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.