Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Ve ABD “Ermeni soykırımı” dedi, gözler bundan sonrasında

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak tanımasının Türkiye-ABD ilişkilerinde yol açabileceği sorunları ve ilişkilerin bundan sonra nasıl bir seyir izleyebileceğini değerlendirdi.

Erdoğan, Biden’e tepki olarak mesela, görevine yeni başlamış Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ı danışmalar için Ankara’ya mı çağırır? Hükümet medyası bunu ‘sert tepki’ filan diye verse de bunun günümüz diplomasisinde fazla bir anlamı olmadığını herkes biliyor. Mısır ve İsrail’le olduğu gibi diplomatik ilişkilerin seviyesini mi düşürür, Büyükelçinin ülkeyi terk etmesini mi ister. Biden ile Haziran NATO randevusunu iptal mi eder? Bülent Ecevit’in ABD’ye rağmen yaptığı gibi çiftçinin haşhaş tarımını serbest mi bırakır? Süleyman Demirel’in yaptığı gibi İncirlik üssünü mü kapatır? Yoksa Rusya’dan ikinci parti S-400 mü sipariş eder?

Öte yandan, ‘Haziran’da NATO’da görüşeceğiz’ ne demek? Ermeni soykırımı anma günü konusunda da S-400 konusunda da ne olursa olsun, Türkiye NATO’da kalacak ve ABD Başkanı da Türk Cumhurbaşkanı’yla görüşecek demek değil mi? Evet, o demek” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.