Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

93. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu: Nomadland gecenin yıldızı oldu

Oscar olarak da bilinen, sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden 93. Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. Dünyanın farklı yerlerinde kurulan stüdyolarda düzenlenen ödül töreninde, altı dalda aday olan Nomadland, “en iyi film”, “en iyi yönetmen” ve “en iyi kadın oyuncu” ödüllerini topladı. Nomadland filminin yönetmeni Chloé Zhao, “en iyi yönetmen” kategorisinde Oscar alan ilk Asyalı kadın oldu.

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan ve Oscar Ödülleri olarak da bilinen 93. Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. Koronavirüs salgınına rağmen, test ve sosyal mesafe önlemleri alınarak yüz yüze yapılan 93. Oscar Ödülleri töreni, Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu ve Union Garı’nda düzenlendi. Altın Küre, BAFTA ve Emmy ödüllerinin törenlerinden farklı olarak, Oscar adaylarından belirlenen bu mekanlardan birinde ödül törenine katılmaları istendi.

Bu yıl 93. kez düzenlenen Akademi Ödülleri’nde altı dalda aday gösterilen Nomadland, “en iyi film”, “en iyi yönetmen” ve “en iyi kadın oyuncu” ödülleri olmak üzere toplam üç Oscar kazandı.

Chloé Zhao

Gecenin yıldızı: Nomadland 

Ödül töreninde “en iyi film ödülü” Nomadland’e, “en iyi kadın oyuncu” ödülü Nomadland’den Frances McDormand’a, “en iyi yönetmen ödülü” ise Chloé Zhao’ya verildi. Zhao, bu kategorideki Oscar ödülünü alan ikinci kadın ve ilk Asyalı kadın oldu. 

Zhao ödülünü kabul ederken yaptığı konuşmada, “Bu ödülü, ne kadar zor olursa olsun içlerindeki iyiliğe ve birbirlerinin içindeki iyiliğe tutunmak için cesaret ve inanca sahip olanlar için alıyorum” dedi. 

En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDormand

Nomadland filminin başrol oyuncusu Frances McDormand, “en iyi kadın oyuncu” ödülünün sahibi oldu. 

En İyi Erkek Oyuncu: Anthony Hopkins 

“The Father” filminin başrol oyuncusu Anthony Hopkins, “en iyi erkek oyuncu” ödülüne layık görüldü. “The Father”, ödül töreninde “en iyi uyarlama senaryo” ödülünün de sahibi oldu. 83 yaşındaki Anthony Hopkins, bu ödülü alan en yaşlı kişi olarak kayıtlara geçti. 

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Yuh-Jung Youn

“En iyi yardımcı kadın oyuncu” ödülünü “Minari” filmindeki performansı ile Yuh-Jung Youn kazandı. Bu kategoride ödül alan ilk Güney Koreli aktris olan Youn, ödülünü Brad Pitt’ten aldı. 

Youn yaptığı konuşmada, “Adım adım inşa edilmiş uzun bir kariyerim var. Hiçbir şey ‘pat’ diye olmadı ve bu ödülü almak benim için çok büyük bir mutluluk” dedi. Ödülünü Brad Pitt’ten alan Youn, ünlü aktöre “Bay Pitt, sizinle sonunda tanıştığıma çok memnun oldum” diye hitap etti.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Daniel Kaluuya

“En iyi yardımcı erkek oyuncu” ödülünü ise “Judas and the Black Messiah” filmindeki performansı ile Daniel Kaluuya elde etti. Kaluuya ödül konuşmasında, “ilişkiye girerek kendisini dünyaya getirdikleri için” annesi ve babasına teşekkür etti. 

Kaluuya’nın annesinin verdiği tepki ise sosyal medyada viral oldu. 

93. Oscar Ödülleri’ni kazananlar:

En İyi Özgün Senaryo: Promising Young Woman (Emerald Fennell)

En İyi Uyarlama Senaryo: The Father (Florian Beller, Christopher Hampton) 

Yabancı Dilde En İyi Film: Another Round

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı: Ma Rainey’s Black Bottom

En İyi Kostüm Tasarımı: Ann Roth 

En İyi Yönetmen: Chloé Zhao (Nomadland)

En İyi Ses: Sound of Metal

En İyi Kısa Film: Two Distant Strangers

En İyi Kısa Animasyon: If Anything Happens I Love You

En İyi Animasyon: Soul

En İyi Kısa Belgesel: Colette

En İyi Belgesel: My Octopus Teacher

En İyi Görsel Efekt: Tenet

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Yuh-Jung Youn (Minari)

En İyi Prodüksiyon Tasarımı: Mank

En İyi Film Kurgusu: Sound of Metal

En İyi Sinematografi: Mank

En İyi Özgün Şarkı: Fight For You (H.E.R, Tiara Thomas, D’Mile)

En İyi Özgün Müzik: Soul

En İyi Film: Nomadland

En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDormand (Nomadland)

En İyi Erkek Oyuncu: Anthony Hopkins (The Father)

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.