Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den temsilciler, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüştü: “1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda temsilcilerimizle çelengimizi anıta bırakacağız ve bildirimizi okuyacağız”

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına bir heyet, İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yapılacak kutlama ve anma töreni için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Taksim Meydanı’nda temsilcilerimizle 1 Mayıs çelengimizi anıta bırakacağız ve 1 Mayıs bildirimizi okuyacağız” dedi.

İstanbul Valiliği binasında yapılan görüşmeye, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi İlhan Yiğit, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Cevahir Efe Akçelik katıldı.

Valilik makamında yapılan görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklama yaptı. Bu haftanın başında işyerlerinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına başlandığını belirten Çerkezoğlu, “Geçen hafta İçişleri Bakanı’yla Türkiye’deki 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdik. Bugün de İstanbul Valisi’yle, İstanbul’da yapacağımız 1 Mayıs etkinlikleri konusunda görüştük” dedi.

“Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs çelengimizi anıta bırakacağız ve bildirimizi okuyacağız”

İstanbul’daki 1 Mayıs programını açıklayan Çerkezoğlu, “30 Nisan Cuma günü saat 11.00’de, her yıl olduğu gibi Taksim’deki Kazancı Yokuşu’nda olacağız ve 1977 yılı 1 Mayıs’ında yitirdiğimiz arkadaşlarımızı anacağız. Arkasından da Şişhane ve Kadıköy’de yine anmalarımızı gerçekleştireceğiz. 1 Mayıs günü de İstanbul’da dört kurum olacağız. Her yıl 1 Mayıs’ı DİSK, KESK, TMMOB ve TTB birlikte organize ediyor. 1 Mayıs günü de İstanbul’da Taksim Meydanı’nda kurumlarımızın temsilcilerinin yer aldığı bir biçimde 1 Mayıs çelengimizi anıta bırakacağız ve 1 Mayıs bildirimizi okuyacağız. 1 Mayıs günü de salgın koşullarına uygun bir biçimde, Taksim Meydanı’nda tek yürek olarak buluşacağız” diye konuştu.

“Umut yan yana”

Bu seneki 1 Mayıs sloganlarının “Umut yan yana” olduğunu hatırlatan Çerkezoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “’Umut yan yana’ sloganıyla, yaşadığımız bu salgın sürecinin yarattığı ağır, ekonomik ve toplumsal tahribata karşı işçiler olarak, emekçiler olarak taleplerimizi hem bütün Türkiye’de işyerlerinden alanlara kadar hem de İstanbul’da 1 Mayıs günü Taksim Meydanı’nda söyleyeceğiz. Umudu birlikte büyütme çağrısını yapacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.