Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz futbol kulüpleri, artan siber istismar ve ayrımcı söylemler nedeniyle Facebook, Twitter ve Instagram’ı boykot edecek

İngiliz futbol kulüpleri, sosyal medyada artan siber istismar ve ayrımcı söylemleri boykot etme amacıyla gelecek hafta sonu Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarını kapatma kararı aldı. 

İngiltere’nin futbol federasyonu olarak bilinen İngiliz Futbol Birliği (FA) tarafından yapılan açıklamaya göre, İngiliz futbol kulüpleri, sosyal medyada artan siber istismar ve ayrımcı söylemleri boykot etmek amacıyla 30 Nisan saat 15:00’ten 3 Mayıs 23:59’a kadar sosyal medya hesaplarını kapalı tutacak. 

Federasyon, başta İngiltere’nin en prestijli futbol ligi Premier Lig olmak üzere İngiliz Futbol Ligi (EFL) ve Kadınlar Süper Ligi’ndeki (WSL) tüm takımların boykota katılacağını duyururken kulüplerden yapılan açıklamalarda, boykotun amacının sosyal medya şirketlerine çevrimiçi nefreti ve ayrımcı söylemleri ortadan kaldırmaya yönelik çabalarını artırmaları gerektiği mesajını vermek. 

Premier Lig CEO’su Richard Masters, ırkçı söylemlerin kabul edilemeyeceğini vurgulayarak “Premier Lig ve kulüplerimiz, sosyal medya şirketlerine ırkçı söylemleri ortadan kaldırmak için daha fazlasını yapma ihtiyacını vurguluyor ve bu boykotu yapıyor” dedi. 

Premier Lig’de daha önce Manchester United’dan Anthony Martial ve Marcus Rashford, Liverpool’dan Trent-Alexander Arnold ve Sadio Mane ve Chelsea’den Reece James dahil olmak üzere birçok oyuncu ırkçı söylemler ile hedef alınmıştı. 

Arsenal’in efsane forveti Thierry Henry de geçen ay ırkçılık ve ayrımcı söylemler nedeniyle sosyal medya hesaplarını artık kullanmayacağını duyurmuştu

İngiliz futbol kulüpleri, sosyal medya şirketlerine yönelik şikayetlerini ve tepkilerini şubat ayında bir mektup ile açıklamış ve sosyal medyada saldırgan gönderilerin filtrelenmesi, engellenmesi ve hızlı bir şekilde kaldırılması ile birlikte yeni kullanıcılar için iyileştirilmiş bir doğrulama sürecinin yapılması gerektiğini dile getirmişti.  

Kaynak: Reuters

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.