Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SpaceX’in Crew-2 Dragon uzay mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX’in dört astronotunu taşıyan Crew-2 Dragon adlı uzay mekiği, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ulaştı. Crew-2 Dragon’un, ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatıldıktan 24 saat sonra ISS’ye ulaştığı açıklandı.

ABD’li iş insanı ve yatırımcı Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX tarafından yapılan açıklamada, Crew-2 Dragon adlı mekiğin 24 Nisan Cumartesi günü Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ulaştığı belirtildi. Crew-2 Dragon’un başarılı bir şekilde ISS’ye yerleşmesi ile SpaceX, astronotları üçüncü kez ISS’ye göndermiş oldu. Fransa, ABD ve Japonya’yı temsil eden astronotlar uzayda altı ay kalacak.

SpaceX, Kasım 2020’de Crew-1 adlı uzay mekiğini ISS’ye göndermişti. Crew-1 ile Crew-2 mürettebatının buluşma anlarını Twitter üzerinden yayınlayan NASA, “Uzay istasyonuna hoş geldiniz. Crew-2. Uzay mekiği tarihinde ilk defa 11 astronot yörüngedeki laboratuvarımızda. Başarı geliyor” dedi.

Crew-2 Dragon mekiğinde NASA astronotları Shane Kimbrough ve Megan McArthur, Fransız astronot Thomas Pesquet ve Japonyalı astronot Akihiko Hoshide bulunuyor.

Crew-1 mürettebatının dünyaya dönmeden önce Crew-2 mürettebatı ile beş gün geçirecekleri ve Crew-2 mürettebatının uzayda altı ay kalacağı aktarıldı.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) İnsan ve Robotik Keşif Direktörü David Parker, bu gelişmeyi “İnsanların uzaya çıkması için heyecan verici zamanlardayız” diyerek değerlendirdi.

Derleyen: Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.