Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’da batan denizaltının mürettebatının “Elveda” şarkısını söylerken çekilmiş videosu ortaya çıktı

21 Nisan’da iletişimin kesilmesinden sonra 25 Nisan’da enkazına ulaşılan, 53 kişilik mürettebatından hiçbirinin kurtulamadığı Endonezya’ya ait KRI Nanggala denizaltısına ait yeni bir video ortaya çıktı. Birkaç hafta öncesine ait videoda mürettebatın hep beraber “Elveda” isimli duygusal bir şarkıyı söylediği görülüyor.

Videoda, batan denizaltının mürettebatından bazı denizciler, “elveda” anlamına gelen ve Endonezya’da ünlü bir şarkı olan “Sampai Jumpa“yı hep beraber söylüyor. Denizaltı Komutanı Heri Oktavian da elinde gitarla şarkı söyleyip denizcilere eşlik ediyor. Denizcilerin söylediği şarkının sözlerinin bir kısmı şöyle:

“Seni özlemeye hazır olmasam da sensiz yaşamaya hazır olmasam da senin için en iyisini dilerim.”

Endonezya Ordu Sözcüsü Djawara Whimbo, Fransız haber ajansı AFP’ye verdiği demeçte, videonun, mart ayı başlarında denizaltına yeni bir komutan atanmasının ardından, denizcilerin eski komutanları için düzenlenen veda partisine ait olduğunu söyledi.

Endonezya filosundaki beş denizaltıdan biri olan Alman yapımı Type-209 sınıfına ait denizaltı, Bali açıklarında torpido eğitimi tatbikatları yapması planlanırken 21 Nisan’da erken saatlerde ortadan kaybolmuştu.

Endonezya ordusu pazar günü yaptığı açıklamada enkazın, denizaltının en son dalışa geçtiği bölgenin 1,5 kilometre uzağında ve 800 metre derinlikte üç parçaya ayrılmış halde bulunduğunu ve 53 denizciden hiçbirinin kurtulamadığını açıklamıştı.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.