Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik: “Van’da aşı sıkıntımız yok, randevu alıp aşılanmaya gelmeyenler var”

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, Van’da aşı sıkıntısı yaşanmadığını, şu anda 10 bin doz aşının bulunduğunu ancak aşı için randevu almasına rağmen aşıya gelmeyenlerin olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çelik, Van’da şimdiye kadar 75 bin kişiye aşı yaptıklarını ve yan etkinin söz konusu olmadığını da belirtti.

Koronavirüs salgınında Van’daki son durumu Medyascope’a değerlendiren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, kentin vaka sayısı bakımından şu anda Türkiye’de durumu en iyi olan beş ilden biri olduğunu söyledi. Salgının ilk döneminde Van’ın İran ile sınırı bulunması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ancak şu anda durumun iyi olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

“Bölgede salgının büyük yükünü bizim hastanemiz taşıyor. Şu anda yoğun bakımda doluluk oranımız yüzde 20, servislerde ise yüzde 50 civarında. Hastanemizde görev yapan yaklaşık 5 bin sağlık çalışanının büyük kısmı ocak ayından itibaren aşılarını oldu. Günde bin kişiye randevu verme kapasitesine sahibiz. Van’da aşı sıkıntısı yok, yaklaşık 10 bin doz aşımız mevcut. Şu ana kadar Van’da 75 bin kişiye iki doz aşıları yapıldı. Ciddi bir yan etki görmedik. Ama randevu alıp aşı yapmaya gelmeyenler var. BioNTech aşısı için randevu alıp gelmeyenlerin oranı yüzde 20, Sinovac aşısı için ise bu oran yüzde 31 civarında. Bütün vatandaşlarımızdan sıraları geldiğinde gelip aşılarını olmalarını istiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.