Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Türkiye ayrıcalık ve çifte standartlar ülkesine dönüştü

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Türkiye’nin bir ayrıcalık ve çifte standartlar ülkesine dönüştüğünü savundu.

“Sorun sadece kapanma dolayısıyla işlerini, gelirlerini kaybeden küçük işletmeler ve gündelik çalışanlara destek verilmemesiyle sınır değil. Pandeminin yeniden tırmanmaya başladığı Mart ayı sonunda kesilen kısa çalışma ödeneği, ekonomi dünyasında Erdoğan’ın en büyük destekçisi sayılan TOBB’un Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Twitter isyanı, üstüne turizm sektörünün Erdoğan’dan ricacı olmasıyla yeniden uzatılmıştı. Şimdi TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski de Ödeneğin bir yıl daha geçerli olmasını istiyor. (Bu aynı zamanda sanayicilerin pandemi algısının 2022’ye dek uzadığını da gösteriyor.) Ne destek ne Ödeneğin uzatılması konusunda hükümetten açıklama yok. Ama Erdoğan’ın gözdesi inşaat müteahhitlerine ödemeler, üstelik döviz hesabı üzerinden ödenmeye devam edilecek. Bu müteahhitlerin en ayrıcalık sahibi olanlarından Mehmet Cengiz’e Rize İkizdere’de bir doğa parkı içinde verilen taş ocağı işletme izni, Erdoğan’ın hemşerisi köylüleri dahi çevreci protestolara sevk etti.
Siz istediğiniz kadar başka örnek ekleyebilirsiniz. Bu tür ayrıcalık, çifte standart ve AK Parti yönetimine yakın olmayanlara baskıya dönüşen uygulamalar artıyor. Bir zamanlar yerleşik düzen temsilcilerinin ayrıcalıklarından şikâyet ederek iktidara gelen Erdoğan ve ekibi, şimdi öncekileri çoktan geride bırakmış vaziyette, yerleşik düzenin ta kendisi haline gelmiş durumda. Çürümekte olan bu sistemin sürdürülemez olduğunu dahi göremiyorlar”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.