Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk dünyası tarihi üzerine araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Nadir Devlet, 77 yaşında hayatını kaybetti

Rusya, Kafkasya ve Orta Asya’daki Türk halklarının siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik yapıları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Nadir Devlet hayatını kaybetti. Daha önce Medyascope’ta konuk ettiğimiz Devlet, kanser tedavisi görüyordu.

Hayata Çin’in Mançurya bölgesinde 1944 yılında gözlerini açan Nadr Devlet,  İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Genel Türk Tarihi Bölümü’nde lisans eğitimi, Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi Türkoloji ve Yakın Doğu Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Umumi Türk Tarihi Kürsüsü’nde doktora eğitimi gördü.  

Marmara Üniversitesi, Columbia Üniversitesi, Wisconsin-Madison Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve son olarak İstanbul Aydın Üniversitesi’nde akademik ve idari görevler üstlenen Devlet’in Türkçe, İngilizce ve Tatarca dillerinde kaleme aldığı 20’nin üzerinde kitabı, yine Türkçe, İngilizce, Rusça ve Tatarca olarak yayımlanan 200’ün üzerinde makalesi bulunuyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.