Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moscow Times: “Rus turistler, Türkiye ve Tayland’daki salgın kısıtlamaları nedeniyle bu yıl Dağıstan’a akın ediyor”

Rus turistler, Rusya’da 1-10 Mayıs tarihlerine denk gelen ve aşılama programlarının hızlandırılmasının hedeflendiği iki bayram arasındaki boşlukta, tatil yapmak için koronavirüs salgını önlemlerinin devam ettiği Türkiye ve Tayland gibi ülkeler yerine, bu yıl ülkede genellikle “tehlikeli” bir yer olarak tanımlanan Kafkas ülkesi Dağıstan’ı tercih ediyor.

Moscow Times’da yer alan habere göre, ülkede 1 ve 3 Mayıs tarihlerinde İşçi Bayramı, 8 ve 10 Mayıs tarihlerinde ise Zafer Günü kutlamaları nedeniyle kitlesel aşılamanın yaygınlaştırılmasının hedeflendiği “10 günlük çalışmama periyodunda” tatil yapmak isteyen Ruslar, Kafkas ülkesi Dağıstan’a akın ediyor.

Haberde Rus vatandaşların gözde tatil mekanlarından Türkiye ve Tayland gibi ülkelerde devam eden koronavirüs kısıtlamalarının Ruslar’ı alternatif tatil planları yapmaya yönlendirdiği belirtilirken yaklaşık 500 bin turistin bu sene Antalya yerine “yerel alternatif” olarak Rusya’ya bağlı özerk bir cumhuriyet olan Dağıstan’ı seçtiği aktarıldı.

Rus turistlerin ülkede ağırlıklı olarak eski kaleleriyle meşhur Derbent şehrine akın ettiği ve ülkeye gelen turistlerle birlikte Dağıstan ekonomisinin ve turizminin canlanmasının beklendiği belirtildi.  

30’dan fazla farklı milletin yaşadığı ve nüfusunun yüzde 4’ünden daha azını Ruslar’ın oluşturduğu Kafkas ülkesi Dağıstan, komşu ülke Çeçenistan’da art arda yaşanan iki savaş ve devam eden iç karışıklıktan dolayı Rusya vatandaşları tarafından genellikle “tehlikeli” bir yer olarak tanımlanıyordu.

Rusya’da Dağıstan’ın kötü bir üne sahip olduğunu söyleyen 32 yaşındaki Rus inşaat mühendisi Maxim Alyoshin, “Dağıstan hakkında her zaman, eğer oraya gidersek kaçırılıp köle olacağımız gibi korkutucu şeyler duyduk. Ancak geldiğimizden beri burayla ilgili fikirlerimiz tamamen olumlu” dedi. 

Dağıstanlı iş insanı Arsen Khabibov ise “10 yıl önce, bu vadiler Vahabiler ve Rus özel kuvvetleriyle doluydu. İnsanlar buraya gelmekten korkuyordu” diye konuştu. 

Dağ şelaleleri ile ünlü turizm merkezi Kunzak kasabasında otel işleten Magomed Magomedov da “Makhachkala’ya uçtuğunuzda yolcuların yarısının sırt çantalı Rus çocuklar olduğunu görüyorsunuz. Dağıstan’daki neredeyse tüm oteller, mayıs ayı ve yaz sezonu için rezerve ediliyor” dedi.

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.