Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Bahçeli, Erdoğan’a mayın tarlası gibi bir anayasa öneriyor

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin dün (4 Mayıs) açıkladığı 100 maddelik yeni anayasa önerisinin içerik olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir “mayın tarlası” olduğunu savundu.

“MHP liderinin yeni Anayasa önerisini muhalefetin bütünüyle reddedeceği zaten belliydi, nitekim öyle de oldu. Daha önce ‘Fosforlu Cevriye’ çıkışıyla Bahçeli zaten İYİ Parti lideri Meral Akşener’i Erdoğan’dan uzaklaştırmış, kendisine daha da bağımlı kılmak istemişti. Yani Bahçeli bu taslağı Erdoğan’a, pratik olarak sadece onunla oturup konuşmak üzere sunmuş olacak. Erdoğan iktidar koltuğunu korumak için MHP’ye sözde değil, Anayasa yoluyla tavizler vermeye ortaklık tanımaya hazır mı? Soru bu.

Peki, bu Anayasayla seçimlere gidilirse ve Cumhur İttifakı kaybederse ne olacak? Sanırım Erdoğan da Bahçeli de bugün kullanılan bütün yetkilerin yeni iktidar tarafından ‘hesap sorma’ dahil kullanılacağının farkında. Yeni Anayasa tartışmasının kısmen bu nedenle de başladığı giderek anlaşılıyor” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.