Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye ile Suudi Arabistan arasında normalleşme adımları atılıyor: Suriye’nin başkenti Şam’da istihbarat servisleri görüştü

Suriye ile Suudi Arabistan arasında Suriye’nin başkenti Şam’da bir görüşme yapıldı. İç savaşın başlamasından sonra Suudi İstihbarat Şefi General Ali Mamlouk tarafından Şam’ın ilk kez ziyaret edilmesi iki ülke arasında normalleşme adımlarının atılmaya başlandığını gösteriyor.

Suriye ile Suudi Arabistan arasında yaklaşık on yıl sonra bir görüşme gerçekleşti. Suriye’nin başkenti Şam’da yapılan görüşmeye Suudi Arabistan İstihbarat Şefi General Ali Mamlouk katıldı.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’dan yapılan açıklama, normalleşme adımlarının Ramazan Bayramı’ndan sonra resmi olarak başlayacağı yönünde. Guardian’a konuşan ve ismi açıklanmayan bir Suudi yetkili, normalleşme adımlarının uzun bir süredir planlandığını söyledi.

İran ve Rusya tarafından desteklenen Esad rejimi, Suriye’deki iktidarını konsolide ettikçe bölge ülkeleri Suriye rejimi ile ilişkilerini tekrar kurmaya başladı. Mısır, ilişkileri normalleştirmek için yeni adımlar atarken Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye’deki büyükelçiliğini 2020 yılında yeniden açtı.

Esad rejimine karşı olan grupların ana destekçilerinden biri olan Riyad yönetimi, Suriye’yi, İran destekli Hizbullah’ın temel merkezlerinden biri olarak görüyordu.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.