Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan Büyük Kanyon Ulusal Parkı’ndaki 400 bizonu öldürmek için 45 bin kişi gönüllü oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Arizona eyaletinin sınırında bulunan Büyük Kanyon Ulusal Parkı’ndaki bizonların öldürülmesi için 45 bin kişinin gönüllü olduğu açıklandı. Büyük Kanyon Ulusal Parkı’ndaki North Rim bölgesinde yaşayan 600 bizondan yaklaşık 400’ünün öldürülmesi planlanıyor.

Arizona sınırındaki Büyük Kanyon Ulusal Parkı’nda yaşayan bizonların öldürülmesi için 45 bin kişi gönüllü oldu. Bizon sürüsünün ekolojik dengeyi korumak için öldürüleceğini belirten uzmanlar, yapılan araştırmalara göre önümüzdeki 10 yıl içinde bizon sayısının 500’ü aşacağını söyledi.

Gönüllüler 17 Mayıs’a kadar eğitim alacak

Arizona’da ikamet eden 45 bin 40 kişinin bizonları öldürmek için başvuruda bulunduğu belirtildi. Büyük Kanyon Ulusal Parkı yetkilileri, bizonların bölgedeki arkeolojik buluntulara ve diğer kaynaklara hasar verdiğini, suyu kirlettiğini söyledi.

Büyük Kanyon Ulusal Parkı Sözcüsü Kaitlyn Thomas, ilk etapta seçilen 12 kişinin 17 Mayıs’a kadar eğitim alacağını ve sonbaharda programın bir parçası olacaklarını söyledi.

Çalışmaların, Büyük Kanyon’un kuzey kenarında veya daha yüksek yerlerde yaya olarak yapılması planlanıyor. Gönüllülerin, 907 kilogram ağırlığa kadar çıkabilen bizonları avlamak için motorlu taşıt kullanamayacakları belirtildi.

“Bunun harika bir deneyim olacağını düşündüm”

45 bin gönüllüden biri olan 29 yaşındaki çiftçi Rich Dawley Jr“Oynamadan kazanamazsınız. Parmaklarımı çapraz tuttum ve 12 kişiden biri oldum” dedi.

27 yaşındaki çiftçi James Vasko ise “Bunun harika bir deneyim olacağını düşündüm. Ben hevesli bir avcıyım. Bizon avlamak için Büyük Kanyon’a gitmek kesinlikle harika olacak” diye konuştu.

Derleyen: Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.