Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya, Türkiye’de de faaliyet gösteren Ansaar International adlı İslamcı örgütün ülkedeki faaliyetlerini yasakladı

Almanya, kendini “uluslararası insanı yardım kuruluşu” olarak tanımlayan Ansaar International adlı İslamcı örgütün ülkedeki faaliyetlerini yasakladı. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, örgütün küresel teröre destek verdiğini ve bu nedenle örgüt ve onlara bağlı tüm yan kuruluşların faaliyetlerinin yasaklandığını duyurdu. 2012 yılında Düsseldorf kentinde kurulan Ansaar International, Türkiye’de de “Ensar İnsani Yardım Derneği” adıyla faaliyet gösteriyor.

Örgüte yönelik yasaklama kararı Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından alınırken karara gerekçe olarak, örgütün yardım adı altında topladığı paraları Suriye’de El Nusra, Filistin’de Hamas ve Somali’de radikal İslamcı Eş Şebab gibi oluşumlara aktarması gösterildi.

2012 yılında Almanya’nın Düsseldorf kentinde kurulan Ansaar International, kendini “uluslarası insani yardım kuruluşu olarak” tanımlıyor. Örgüt Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarında ihtiyacı olan insanlara eğitim ve sağlık gibi temel hizmetler sağladığını öne sürüyor. 

Dünyanın pek çok farklı noktasında uzantısı olan örgüt, Türkiye’de de “Ensar İnsani Yardım Derneği” adıyla faaliyet gösteriyor. Türkiye’de farklı kuruluşlarla da işbirliği yapan örgüt, Uygurlar’a yaptıkları yardımlar, Bursa’da açtıkları “Kuran ve Hadis Akademisi” ve Çeçen vatandaşlar için barınma hizmeti sağlama gibi faaliyetleriyle biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.