Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Alman futbolcu Jens Lehmann, yanlış kişiye gönderdiği ırkçı mesaj ortaya çıkınca Hertha Berlin’deki yöneticilik görevinden kovuldu

Eski Almanya Milli Futbol Takımı kalecisi Jens Lehmann, kendisi gibi eski bir futbolcu olan ve şimdilerde Sky Sports kanalında yorumculuk yapan Dennis Aogo hakkında ırkçı söylemler barındıran mesajı yanlışlıkla Aogo’ya gönderdi. Lehmann, Aogo’nun mesajı ifşa etmesinin ardından Hertha Berlin’deki görevinden kovuldu.

Kendisi gibi eski bir futbolcu olan Dennis Aogo için “reyting zencisi” diyen eski Almanya Milli Takımı kalecisi Jens Lehmann, ırkçılık yapmak ile suçlanıyor.

Lehmann, Sky Sports’ta çalışan bir tanıdığına, “Dennis sizin reyting zenciniz mi?” mesajını göndermek istemiş ancak bu mesajı yanlışlıkla Dennis Aogo’ya göndermişti. 

Lehmann’ın mesajı yanlışlıkla kendisine gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü kişisel Instagram hesabından paylaşan Aogo, “Vay, gerçekten mi? Sanırım bu mesajın bana gelmemesi gerekiyordu” diyerek, Lehmann’ı ifşa etti. 

Mesajı ortaya çıkan Lehmann’ın Hertha Berlin’deki görevine son verildi. Lehmann, Hertha’nın Denetleme Kurulu’nda yatırım temsilcisi olarak görev yapıyordu.  

Lehmann’dan Aogo’ya özür telefonu

Schalke 04, Milan, Borussia Dortmund ve Arsenal’de forma giyen Lehmann, Bild gazetesine yaptığı açıklamada hatasını kabul ederek Dennis Aogo’dan özür diledi. Lehmann, “Dennis ile telefonda konuştum ve ifademin saygısız durması konusunda beni affetmesini istedim. Dennis, bir Sky yorumcusu olarak bilgili, çok güçlü biri” dedi. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.