Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Habertürk TV’de MHP depremi – Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir görevden alındı, Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, geçen salı günü (4 Mayıs) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin açıkladığı 100 maddelik yeni anayasa teklifinin konuşulduğu Habertürk’teki programın sunucusu Ebru Baki’ye yönelik ağır sözler sarf etti. MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in hedef aldığı Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in görevden alınmasının ardından kanalın Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz da istifa etti. T24’e konuşan Oğuz, istifasının kabul edildiğini söyledi. Yaşananlara Cumhuriyet Halk Partisi’nden de (CHP) yanıt gecikmedi.

Habertürk TV, çalışanlarına gönderdiği mesajda Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir‘in istifa ettiğini, yerine Show TV Ankara Temsilcisi Sibel Demirci Erdem‘in atandığını bildirdi. Habertürk TV ve Show TV Ankara temsilciliklerinin birleşmesiyle oluşan yeni yapıda Fevzi Çakır‘ın da Ankara Temsilci Yardımcısı olarak atandığı açıklandı.

Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz‘un yerine gelecek isim henüz açıklanmazken kanaldan yapılan açıklamada, “Kürşad Oğuz bugün itibariyle istifa suretiyle Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılmıştır. Kendisine bugüne kadar olan çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonra da başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz” denildi.

Bahçeli’den boykot paylaşımı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti mensuplarının tepkilerinin ardından ‘#HabertürkTvİzlemiyorum’ etiketini Twitter hesabından paylaştı. 

Programın süresi bir saate düşürüldü

Gelişmelerin ardından Ebru Baki’nin sunduğu “Para Gündem” adlı programın süresinin bu sabah (6 Mayıs) bir saate düşürüldüğü görüldü. Baki’nin programdaki konuğu Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas oldu. Öte yandan Baki, tüm bu olanlarla ilgili sessizliğini korudu.

CHP’li Özgür Özel, Yönter’e tepki gösterdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İzzet Ulvi Yönter’i hedef aldı, “Konukları hoşunuza gitmeyen yorumlar yaptılar diye gazetecileri hedef göstermek, küfür etmek, kadın bir gazeteciye hakaretler yağdırmak ve insanların ekmekleri ile oynamak ne töredir ne örftür olsa olsa vicdansızlıktır, edepsizliktir, basitliktir. dedi.

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den de cevap gecikmedi. Yönter, Twitter hesabından, Özel’e şu karşılığı verdi: “Töreden ve örften bahseden yüz numaralı şahsa bakın hele… Ne anlarsın vicdandan? Ne bilirsin edebi? Partiniz taciz ve tecavüz kaynıyor, ağzını açıp tek bir kelam edebildin mi? Edemezsin, çünkü işine gelmez, ahlakın elvermez! Yalan makinesi, talan matinesi, ucuzluk madenisin!”

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Devlet Bahçeli‘nin açıkladığı “yeni anayasa” önerisini konuklarıyla konuşan gazeteci Ebru Baki için, Twitter hesabından“Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydan Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi? Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir…. Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur… Bugünkü golü çıkaramayınca çirkefliği ve çirkinliğe tercih ettiler. Yuh olsun!” yazmıştı.

Yönter’in bu açıklamalarına ertesi gün Ebru Baki’nin yayınında yanıt verildi. Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, canlı yayında yaptığı açıklamada Yönter’in açıklamalarını aynen iade ettiğini dile getirdi.

MHP, HaberTürk sunucusu Ebru Baki’nin ardından Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’i hedef aldı. MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Bülent Aydemir’e şöyle tepki gösterdi:

“MHP’nin anayasa yapımı ile ilgili çalışmasını ilan etmesinin hemen ardından HaberTürk ekranlarından Ebru Baki’nin sunduğu programda eleştiri sınırının aşılarak, partimize doğrudan karalama kampanyası yürütülmesi medyadaki hazımsız suretleri bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır.”

https://twitter.com/ismailozdemirrr/status/1389922748105953282

“Konuyla ilgili olarak Genel Başkan Yardımcımız Sayın İ. Ulvi Yönter, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden bu isimle birlikte, aynı programda bulunarak gerçekleri çarpıtıp, aleni bir şekilde MHP hasımlığı yapan program konuklarına da haklı olarak tepki göstermiştir.”

https://twitter.com/ismailozdemirrr/status/1389923116126715906

“Bu olay üzerine, bugün çıktığı HaberTürk ekranlarından, Ebru Baki’ye destek vereceğim derken, seviye, üslup ve ahlaki kayıplarını açıkça gösteren Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in tutumu ise gazetecilik meslek ahlakının nasıl yerlere düşürüldüğünü göstermiştir.”

https://twitter.com/ismailozdemirrr/status/1389923605761433610

“Nereli olduğu bizi ilgilendirmeyen, fakat nezaket sınırlarını geçerek, haddini ve boyunu aşan cümlelerle Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yönter’i hedef alan Bülent Aydemir şunu bilsin ki, Sayın Yönter’in bu konuda gösterdiği tepki MHP’nin tepkisidir. Hadi şimdi ne yapacaksınız?”

https://twitter.com/ismailozdemirrr/status/1389924385595740162

“Siz kimsiniz, hangi ölçü ve yüzle MHP ve Sayın Genel Başkanımızı özür dilemeye davet ediyorsunuz? Size bu gücü kim veriyor? Televizyon ekranlarından aklınızca siyasete ayar vermeye cüretini nerden buluyorsunuz?”

https://twitter.com/ismailozdemirrr/status/1389924693608706048

“HaberTürk grubundan yanıt bekliyoruz! MHP’ye karşı böylesine seviyesiz ve hadsiz tutum takınan, hanımefendiliğin saygınlığı arkasına gizlenerek çirkin üslubu alışkanlık edinen, gazetecilikten çok külhanbeyi edasıyla konuşmaya yeltenen bu isimlerin arkasında mısınız?”

https://twitter.com/ismailozdemirrr/status/1389925054461403136

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.