Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Colorado eyaletinde silahlı saldırı: Aralarında kız arkadaşının da bulunduğu altı kişiyi öldüren saldırgan intihar etti

ABD’nin Colorado eyaletinin Colorado Springs şehrinde bir doğum günü partisine silahlı saldırı düzenleyen saldırgan, aralarında kız arkadaşının da bulunduğu altı kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Colorado eyaletinde bulunan Colorado Springs şehrinde, pazar günü (9 Mayıs) düzenlenen bir doğum günü partisine saldıran şüpheli, aralarında kız arkadaşının da bulunduğu altı kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

Colorado Springs polisinden yapılan açıklamada saldırıda hayatını kaybedenlerin ve şüphelinin kimliği açıklanmadı. Polis, şüphelinin saldırının düzenlendiği eve arabasıyla geldiği, eve girip etrafa ateş açtıktan sonra da intihar ettiği bilgisini paylaştı.

Olay hakkındaki soruşturma sürerken saldırının neden düzenlendiği henüz netlik kazanmadı.

Geçen yıl, koronavirüs salgını ve salgın önlemleri nedeniyle ABD genelinde düşüşe geçen silahlı saldırı sayısı son dönemde tekrar artışa geçti. 22 Mart’ta yine Colorado eyaletinde, 21 yaşındaki bir erkek girdiği süpermarkette ateş açarak 10 kişiyi öldürmüştü. 

ABD’de silahlı saldırıların son zamanlarda kontrolden çıkması üzerine ABD Başkanı Joe Biden, ülkede silah satışlarının daha sıkı kontrol edilmesi gerektiğine dair bir yasa tasarısının hazırlanması gerektiğini söylemişti. Silah üreticisi firmalar ise böyle bir yasanın geçmesini engellemek için özellikle Cumhuriyetçi Parti yetkililerine fon aktarıp, ABD Kongresi’nde lobi faaliyetlerini artırmıştı.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.