Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altan Tan ile siyasetin gündemi, ittifaklar ve Sedat Peker olayı üzerine söyleşi: “HDP ve Kürtler’in desteği olmadan kimse cumhurbaşkanı seçilemez”

Siyasetçi Altan Tan, Medyascope yayınında siyasetin gündemini, ittifakları ve Sedat Peker olayını değerlendirdi. Türkiye’de hiçbir alanda işlerin iyi gitmediğini belirten Altan Tan, anket sonuçlarına bakıldığında, iktidarın erken seçim düzenlemek yerine, “gidebildiği yere kadar gideceğini” söyledi.

İttifaklar konusuna da değinen Tan, kamuoyunun Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve seçmeninden ikinci turda seslerini çıkarmamasını ve muhalefetin adayına oy vermesini beklediğini belirterek, “Ben HDP açısından baktığımda peşinen dostluk veya düşmanlık yapmalarını doğru bulmam. HDP’nin Abdullah Öcalan ve Selahattin Demirtaş’ın da zaman zaman dile getirdiği ‘üçüncü bir yolu’ tercih etmesini ve bunu çözümün bir parçası haline getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak sonuçta hem Erdoğan hem de muhalefet şunu çok iyi biliyor, HDP ve bir kısım Kürtler’in oyu olmadan kimse cumhurbaşkanı seçilemez” diye konuştu.

Sedat Peker’in yayınladığı videolar hakkında da konuşan Tan, devletin içinde bu tarz yapıların olduğunu ve buna şaşırmadığını ifade ederek, “Beni asıl şaşırtan, bu yapıların Refah Partisi içinden çıkan ‘AKP mahallesine’, yani Müslüman ve muhafazakâr denilen mahalleye kadar gelmesi ve onlarla ilişkilenmesidir. Devletin yeri yerinden oynatacak bu iddialar konusunda olayın üstünü kapatmaya çalışmasına da şaşırdım. Siyasi partiler de topa doğrudan girmeden, kenarından gidip gündeme getirmeye çalışıyor. Halbuki yeri yerinden oynatacak kadar malzeme var” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.