Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kudüs’te neler oluyor?: “İsrail’e politika değiştirtecek bir yaptırım uygulanmasını beklemek gerçekçi değil” – Musa Özuğurlu ile söyleşi

Doğu Kudüs’te İsrail’in Filistinliler’i evlerinden tahliye planları nedeniyle birkaç haftadır tırmanan gerginlik, İsrail güvenlik güçlerinin geçen cuma akşamı (7 Mayıs) ibadet etmek için Mescid-i Aksa’da toplanan kalabalığa saldırması sonrasında büyüyerek devam ediyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil olarak toplanma kararı aldı, Arap Birliği’nden, Türkiye’den kınama var. ABD de “endişesini” dile getirdi ama gelişmeleri değerlendiren gazeteci Musa Özuğurlu, gösterilen tepkilerden Filistinliler’in sorunlarına çözüm getirecek bir sonuç çıkmayacağını ve olaylar yatışsa dahi zaman zaman yeniden alevlenerek devam edeceğini öngörüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.