Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Uzakdoğulular’a benzetilen “karpuzun içindeki bebek heykeli”ni savundu: “Bütün bebekler masumdur, birbirine benzer, yaşı büyük değil, iki dişi var”

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, belediye tarafından havalimanı yoluna yerleştirilen ve tepki gören karpuz heykelinin içindeki bebek figürünü savundu. Karaloğlu, dünyadaki bütün bebeklerin birbirine benzediğini ve bebeklerin masum olduğunu belirterek, tartışmanın Diyarbakır’a zararı değil, faydası olduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, sosyal medyada hemen hemen her kesim tarafından eleştirilen ve Uzakdoğulu bir bebeğe benzetilen karpuzun içindeki bebek heykeli ile ilgili ilk kez konuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki üreticilere, 5 bin Diyarbakır karpuzu fidesi dağıtım törenine katılan Karaloğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine şunları söyledi:

“Ne güzel karpuz tartışılıyor arkadaşlar, bırakın Diyarbakır’da karpuz tartışılsın. Bırakın Diyarbakır’da güzellikler tartışılsın. Diyarbakır’da arzumuz, isteğimiz budur. Akşamki tartışmanın Diyarbakır’a zararı yok, faydası var. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz. Dünyanın bütün bebekleri masumdur ve birbirlerine benzerler. Ne olur bebekleri de ayırmayın. Yaşı büyük değil, iki tane dişi var, nasıl yaşı büyük olacak?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.