Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs’ın üst düzey yöneticilerinden Aziz McMahon, kripto para birimi Dogecoin’den yüklü miktarda para kazandıktan sonra istifa etti

ABD merkezli uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs’ın Londra’daki şubesinin genel müdürü Aziz McMahon, kripto para birimi Dogecoin’den yüklü miktarda para kazandıktan sonra istifa etti. 2021 yılının başından bu yana, girişimci Elon Musk’ın yaptığı paylaşımlarla piyasa değeri yüzde 1000’den fazla artan Dodgecoin, geçen hafta ise yüzde 30’luk bir düşüş yaşamıştı.

The Guardian’da yer alan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs’in İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ofisinin genel müdürü Aziz McMahon, kripto para birimi Dogecoin’e (DOGE) yatırım yapıp milyonlarca dolar kazandıktan sonra göevinden istifa etti.

McMahon’un Dogecoin’den kazandığı paranın miktarı henüz açıklanmadı. Goldman Sachs’ta 14 yıl çalışan bankacının parayı kendi kişisel hesabından yatırım yaparak kazandığı, işlemlerini Goldman Sachs adına yürütmediği belirtildi. McMahon konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

“Kripto paraları, tüm paranızı kaybetmeye hazırsanız alın”

2013 yılında yazılımcı Billy Markus ve bir arkadaşı tarafından dijital para birimi Bitcoin’in bir parodisi olarak oluşturulan ve toplam piyasa değeri 2021’in ilk günlerinden bu yana yüzde 1000’den fazla artan Dodgecoin, geçen hafta ise yüzde 30’luk bir düşüş yaşadı. Kripto para biriminin piyasa değerinin, 11 Mayıs itibarıyla 61 milyar dolar olduğu açıklandı.

Dogecoin, Tesla’nın kurucusu girişimci Elon Musk dahil birçok ünlü isim tarafından destekleniyor.

Uzmanlar, yatırımcıların kripto paraya yönelmesiyle pound, dolar ve euro gibi para birimlerinin değerlerinin düşebileceğinden endişe ediyor.

İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Andrew Bailey geçen hafta, kripto para yatırımcılarının tüm paralarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, “Bunu tekrar açıkça söyleyeceğim. Kripto paraları, yalnızca tüm paranızı kaybetmeye hazırsanız satın alın” diye konuşmuştu.

Derleyen: Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.