Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İsimsizler Hareketi” kurucusu ve aktivist Taylan Kulaçoğlu sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek yeniden tutuklandı

“İsimsizler Hareketi” kurucusu ve aktivist Taylan Kulaçoğlu sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tekrar tutuklandı.

Kulaçoğlu, 11 Mayıs’ta “imzası alınacak” denilerek çağrıldığı karakolda bir sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla ifadesi alındıktan sonra gözaltına alındı. Paylaşımın kendine ait olmadığını belirtmesine karşın, başka paylaşımları da dosyaya konulan Kulaçoğlu, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece “delil karatma ihtimali” ve “kaçma şüphesi” gerekçeleriyle 12 Mayıs akşamı tutuklandı.

Kulaçoğlu’nun avukatı Tamer Doğan, süreci Twitter hesabından yaptığı şu paylaşımlarla aktardı:

Yedi ay tutuklu kalmıştı 

Kulaçoğlu, Mayıs 2020’de de sosyal medya paylaşımları gerekçeleriyle tutuklanmış ve Aralık 2020’de serbest bırakılmıştı.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.