Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanatçı Ahmet Güneştekin, Diyarbakır’daki tartışmalı heykelleri değerlendirdi: “Sadece Diyarbakır’ın değil, hiçbir kentin kültürel zenginliği pazar tezgahına dönüştürülemez”

Sanatçı Ahmet Güneştekin, Diyarbakır’da çok tartışılan karpuz içindeki çocuk ve tatlıcı heykellerini Medyascope‘a değerlendirdi. Güneştekin, söz konusu heykel ya da maketlerin “sanatla alakası olmayan, şehrin kültürel dokusunu kirleten, ucube denilecek yapılar olduğunu” söyledi. Güneştekin, “Yok karpuzla yok kadayıfla yok folkloruyla bir şeyler yapıp kenti güzelleştirdiğini düşünmek iyi niyetli olabilir ama yanlış, estetikten uzak bir durum. Bütün valiler için söylüyorum çünkü aynı sorun sadece Diyarbakır’da değil, başka illerde de söz konusu. Kentin meydanlarında veya kenti ilgilendiren konularda yapılacak şeyler o kentin dinamikleri ile konuşulmalıdır. Sadece bir kişi orada yapılacak şeye karar verme yetkisine sahip değildir. Kentlerin kültürel zenginlikleri, karpuz, sarmısak, elma, tatlı gibi pazar tezgahına dönüştürülemez” dedi.

Sanatçı Ahmet Güneştekin ile heykel tartışmalarının yanı sıra, koronavirüs salgının kültür sanat etkinliklere etkisini, devletin salgın döneminde sanatçıya desteğini, Diyarbakır’da açacağı sergiyi ve bayram kültürünü konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.