Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının 2020-21 sezonu performanslarını değerlendiriyor (3): Yeni Malatyaspor ve Konyaspor

Süper Lig’de 2020-21 sezonunun sonuna yaklaşıyoruz. Şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ederken düşme potasında da büyük bir hareketlilik var. Peki taraftarlar, takımlarının şu ana kadarki performansını nasıl değerlendiriyor? Yeni Malatyaspor taraftarı olan Nurullah Çelik Yeni Malatyaspor’un, Konyaspor taraftarı olan Salih Küçükiba ise yeşil-beyazlıların 2020-21 performanslarını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı’ya değerlendirdi. 

Yeni Malatyaspor için sezon nasıl geçti?

Yeni Malatyaspor için sezon beklentinin altında geçti. Yönetim basiretsizliği, Hamza Hamzaoğlu ve yabancı oyuncuların zıtlaşması, rahat bir sezon geçirebilecekken işleri zorlaştırıp son haftalarda kümede kalma mücadelesine kadar getirdi.

Yeni Malatyaspor’un sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

En iyisi kesinlikle kaptan Adem Büyük’tü. Özellikle son haftalarda ipleri eline alıp takımın ligde kalmasını sağladı. En kötüsüne birçok isim yazılabilir. Sahaya hiç çıkmayan Erkan Kaş, Eray İşcan gibi. Ama forma şansı bulanlar arasında Umut Bulut, sanırım ilk sıraya yazılır.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz

Teknik direktör değişiklikleri ile bu sezon geçti. Hangi ismin performansından memnun kaldınız?

Kesinlikle İrfan Buz. Aslında düşmüş denilen bir kulübü, şehre olan aidiyet duygusunu katarak Fofana ve Mustafa Eskihellaç gibi iki oyuncuyu takıma kazandırarak Yeni Malatyaspor’un ligde kalmasını sağladı.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Yeni Malatyaspor, üç yıldır ön liberosu olmadan oynuyor dolayısıyla orta saha yumuşak kalıyor. Birçok mevkiye transfer şart fakat en az iki ön libero transferi öncelikli olmalı.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisi?

Ligde genel olarak haz veren bir oyun oynamadık. Fenerbahçe’yi deplasmanında 3-0 yendiğimiz maç, oyun olarak hafızamdan silinmeyecek bir maç olarak duruyor.

Konyaspor için sezon nasıl geçti?

Konyaspor için bu sezon rahat geçti diyebiliriz. Geçen iki sezon son haftalarda düşme korkusu yaşayan Konyaspor, bu sezon düşme hattından uzak ve rahat konumda ligi bitirecek.

Konyaspor’un sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Konyaspor’un bu sezon en iyi futbolcuları Ahmet Çalık, Amir Hadziahmetovic, Sokol Cikalleshi, Abdülkerim Bardakçı ve Guilherme Sitya. En kötü futbolcuları ise büyük umutlarla transfer edilip süre bile alamayan Samuel Eduok ve Farouk Miya.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut

İsmail Kartal’dan sonra teknik direktörlük görevine İlhan Palut geldi. Hangi ismin performansından memnun kaldınız?

Konyaspor bu sezon sadece bir teknik direktör değiştirdi. İsmail Kartal döneminde inişli-çıkışlı ve dengesiz bir grafik çizdi. İlhan Palut döneminde ise kazanma alışkanlığı edinmiş, kolay kaybetmeyen, daha dirençli ve daha çok mücadele eden bir Konyaspor vardı.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Yeni sezonda 100. yılını kutlayacak Konyaspor’da bazı bölgelere transfer şart gözüküyor. Özellikle kaliteli bir santrfor, sprinter ve bitirici bir sağ kanat, iyi bir altı numara ve bir de kaliteli kaleci transferi yapılabilir.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisi?

Sezonun en unutulmaz maçı kesinlikle Yeni Malatyaspor deplasmanıydı. O maçta 2-0 geriye düşen Konyaspor, maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-2 ye getirerek çok zor bir maçı çevirmiş oldu, moral ve özgüven anlamında sezonun geri kalanı adına çok önemli bir galibiyet aldı. Ayrıca bu sezon Konyaspor’un Beşiktaş’ı 4-1, Galatasaray’ı 4-3, Fenerbahçe’yi ise deplasmanda 2-0 mağlup ettiği maçlar da bu sezonun en unutulmaz maçları arasında yer alır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.