Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Iraklı Kürt aile, Mersin-Bozyazı’da dört kişinin taşlı saldırısına uğradı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’den Türkiye’ye gelen bir aile, Mersin’in Bozyazi ilçesinde, araçları durdurularak saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Muştaq Mahmut Kerim hastaneye kaldırılırken Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, aileye hukuki destek vermek ve soruşturma sürecini takip etmek için Mersin’e gitti.

Cihat Kutluk isimli görgü tanığı, 13 Mayıs 2021 Perşembe günü Mersin’in Bozyazı ilçesinin Virajlar Mevkii’nde yaşanan saldırı ile ilgili jandarmaya verdiği ifadede, saat 16.00 sıralarında Antalya’ya doğru giderken, araçlarının önü kesilmiş bir ailenin, dört kişi tarafından darp edildiğini gördüğünü söyledi. Grubun aileye ve çocuklarına taşlarla saldırdıklarını anlatan Kutluk, saldırganların olaydan sonra bir araç ile kaçtıklarını anlatıp, aracın plaka numarasını jandarmaya verdi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren ile Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mehdi Özdemir, saldırıya uğrayan aileye destek vermek için Mersin’e gitti. Eren, ailenin Anamur ilçesinde hastaneye kaldırıldığını, saldırganların, görüntü alınmaması için ailenin telefonlarını aldığını, saldırıyı gören birinin olayın görüntülerini çektiğini söyledi.

Av. Nahit Eren, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden Mersin’e seyahat eden kişilere yönelik ırkçı saldırıyı-linç girişimini kınıyorum. İnsanlığa karşı işlenmiş bu suçun failleri hakkında hızlı ve etkin bir soruşturma talep ediyor, ilgili savcılığın kamuoyunu acilen bilgilendirmesini talep ediyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.