Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının 2020-21 sezonu performanslarını değerlendiriyor (6): Beşiktaş

Süper Lig’de 2020-21 sezonu tamamlandı. Peki taraftarlar, takımlarının şu ana kadarki performansını nasıl değerlendiriyor? Sezonu Beşiktaş şampiyon olarak tamamlarken Beşiktaş taraftarı Sevcan Toroz, siyah-beyazlıların 2020-21 sezonu performanslarını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı’ya değerlendirdi.

Beşiktaş için sezon nasıl geçti?

Beşiktaş dört sezonluk Şenol Güneş döneminin bitmesinin ardından Abdullah Avcı’yla yola devam etme kararı almıştı. Beşiktaş’ta yaşanan yönetim değişikliğinin ardından şampiyonluktan da uzaklaşılınca Avcı’nın ayrılığına giden süreç başladı. 20 Ocak 2020’de Abdullah Hoca’nın görevine son verildi. Bu sezona yeni bir yapılanmayla, Sergen Yalçın ile yeniden bir toparlanma dönemine girdik. Maalesef Sergen Yalçın’ın elinde yeterli düzeyde bir kadro bulunmuyordu. Kulübün içinden geçtiği ekonomik darboğaz da düşünüldüğünde kadroyu buna göre yenilemek hiç kolay olmamıştır. Beşiktaş, sezon boyunca önce koronavirüs vakalarından sonra da sakatlıklardan çok çekti. Ancak önemli eksiklere rağmen derbileri ve zorlu maçları da geçmeyi bildi. Zor ve çetin bir mücadele sonunda şampiyon olan Beşiktaş ile gurur duyuyorum.  

Beşiktaş’ın sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Bu konuda en kötü ve en iyi diye bir ayrım yapamam, bu şampiyonluk için taş üzerine taş koyan her bir kişi benim gözümde çok değerlidir. Herkes sonuca ulaşmak adına emeğini sergilemiştir. 

Sergen Yalçın’ın performansından memnun musunuz?

Taraftarlar olarak bizim Sergen Yalçın’ın takıma teknik direktörlük yapması gibi bir hayalimiz vardı. Kendisinin de bize “Elbet bir gün buluşacağız” sözü… Sözünü tuttu. Sonuç ortada şampiyonuz, tabii ki çok memnunum. Şampiyonluk maçımız olan Göztepe maçından sonra Sergen Hoca gözyaşlarını tutmazken ben de onunla birlikte gurur ve mutluluk gözyaşları döktüm.  

https://twitter.com/Besiktas/status/1393649944549003264

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Bir forvet kesinlikle, bir orta saha ve bir de kaleci. Yedekli ilerlersek önümüzdeki sezon bizim için daha stressiz geçebilir.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Tabii ki Kadıköy’de 4-3 kazandığımız Fenerbahçe maçı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.