Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Türkiye’de savcılar da var” dedirtecek savcılar kaldı mı?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanan yazısında, savcılar ve müfettişlerin, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarındaki iddialar başta olmak üzere, iktidara zarar vereceği düşünülen bazı konularda harekete geçmekten imtina ettiklerini ancak muhalefet söz konusu olduğunda durumun tersine döndüğünü savundu.

“’Bu yaşananlar ağırıma gidiyor. Gerçeğin ortaya çıkması için soruşturma başlatmalıyım. Hakimler Savcılar Kurulu görevden alırsa alsın, avukatlık yapar ekmek paramı kazanırım’ diyecek savcılar kalmadı mı memlekette? Bir tek savcı kaldı mı, kalmadı mı?

TBMM’nin denetim görevi, AK Parti-MHP oylarıyla artık kâğıt üzerinde kaldı. 1990’lar Türkiye’siyle benzerlik sadece Çakıcı-Peker konularıyla sınırlı kalmıyor. 1990’larda büyük ekonomik ve siyasi krize giden yolda o dönem iki merkez-sağ parti, ANAP ve DYP’nin birbirleri hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını Meclis komisyonlarında karşılıklı olarak aklamalarına tanık olmuştuk. Şimdi komisyonlara dahi gelemiyor, daha öncesinde halının altına süpürülüyor diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.