Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının 2020-21 sezonu performanslarını değerlendiriyor (7): Galatasaray

Süper Lig’de 2020-21 sezonu tamamlandı. Peki taraftarlar, takımlarının performansını nasıl değerlendiriyor? Galatasaray taraftarı Eylem Eren, ligi ikinci sırada bitiren sarı-kırmızılıların 2020-21 sezonu performansını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı’ya değerlendirdi.

Galatasaray için sezon nasıl geçti?

Bu sezon Galatasaray, genel anlamda beklediğimiz gibi iyi bir performans gösteremedi. Radamel Falcao, DeAndre Yedlin ve özellikle Fernando Muslera’nın sakatlıkları, Galatasaray’ı çok zorladı. Ancak buna rağmen sezonun ikinci yarısında yapılan transferler ve bu transferlerin gösterdikleri iyi performanslar ile sezonu ikinci olarak bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gitmesi güzel oldu.

Galatasaray’ın sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

En iyi isimlerin Mostafa Mohamed, Taylan Antalyalı ve Kerem Aktürkoğlu olduğunu söyleyebilirim. Kerem Aktürkoğlu, genç yaşına rağmen beklentilerin üstünde bir sezon geçirdi. En kötü demeyelim de sezonu kötü geçiren futbolculara örnek olarak Ryan Donk ve Emre Kılınç’ı verebilirim.

Fatih Terim

Fatih Terim’in performansından memnun musunuz?

Fatih Terim, ara ara eleştirilse de en sonunda ”Vardır bir bildiği” dedirten bir efsane. Tabii ki performansından memnunuz.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Tabii ki var. Galatasaray, her sezon şampiyonluk için oynayan bir takım. Sağ ve sol bek, stoper, forvet ve bir de Fernando Muslera’nın yedeği olabilecek bir kalecinin takıma katılması gerektiğini düşünüyorum.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Beşiktaş derbisi olabilir. Çünkü aramızdaki puan farkı yüzünden ”Şampiyonluk gidiyor” derken derbiyi kazanmamız ve ardından Beşiktaş’ın puan kaybetmesi ile birlikte şampiyonluk umudumuz, son maça kadar taşındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.