Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter’dan ücretli abonelik servisi: “Twitter Blue”

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter’ın yeni üyelik servisinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. “Twitter Blue” olarak adlandırılan ücretli abonelik servisinin fiyatı aylık 2,99 dolar olacak. Yeni abonelik modelinde, kullanıcılara yeni özellikler de sunulacak.  

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, 2020 yılının Haziran ayında, ücretli bir abonelik modeli üzerine çalıştıklarını söylemiş ancak bu konuda ayrıntılı bilgi paylaşmamıştı. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong ise geçen hafta sonu (14-15 Mayıs) paylaştığı tweetler ile bu yeni üyelik servisinin ücreti, özellikleri ve adı hakkında bazı ipuçlarını paylaştı.

Uygulamanın kodunu inceleyen Wong’a göre yeni üyelik servis modelinin adı “Twitter Blue” olacak ve ayda 2,99 dolar karşılığında kullanıcılara yeni özellikler sunacak.  

Wong, “Twitter Blue”da, paylaşımları kaydetmeye ve arşivlemeye yarayan “koleksiyonlar” özelliği ve paylaşılan bir tweeti geri alma özelliğinin yer almasının beklendiğini belirtti.  

Wong, Twitter’ın daha pahalı abonelik seçen kullanıcılar için daha fazla özellik içeren ama daha az karmaşık olan modeller üzerinde çalışıyor olabileceğini de söyledi. Wong, uygulamanın ayrıca, birinci sınıf bir deneyim anlamına gelebileceğini söylediği kademeli bir abonelik modeli üzerinde çalıştığını da tahmin ediyor. 

https://twitter.com/wongmjane/status/1393287285156859911

Wong’un bir diğer tahmini ise “Twitter Blue”nun reklamsız olacağı yönünde. Bu tahminin çıkış noktası ise şu: Mayıs ayı başlarında Twitter, ayda 5 dolarlık abonelik hizmeti karşılığında web sitelerinden reklamları kaldıran bir servis olan Scroll’u satın almıştı. Scroll’un eski CEO’su Tony Haile ise uygulamanın satın alındığı gün paylaştığı bir tweette, “Scroll’un yılın ilerleyen zamanlarında daha geniş bir Twitter aboneliğine entegre edileceğini” belirtmişti.  

Twitter, henüz konu hakkında yorum yapmadı. Uygulamanın, aboneli üyelik özelliklerini ne zaman kullanıcılara sunacağı da bilinmiyor. 

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.