Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli: “’Zillet ittifakı’ yeni ortak gördüğü bulaşıcı hastalıktan nemalanma sırasına girecek kadar basiretini kaybetmiştir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün (18 Mayıs) partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Konuşmasının büyük bölümünde muhalefet partilerine ağır sözlerle yüklenen Bahçeli, İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalara da değindi. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“‘Zillet ittifakı’ yeni ortak gördüğü bulaşıcı hastalıktan nemalanma sırasına girecek kadar basiretini kaybetmiştir”

Sözlerine hükümetin salgınla mücadele etme yöntemlerini eleştiren muhalefet partilerine yüklenerek başlayan Bahçeli, “Salgın hastalık bütün ezberleri bozmakla kalmamış, yeni bir dünyanın kapılarını aralamıştır. Ekonomik, siyasi ve ticaret ağları önümüzdeki yıllarda daha net görülebilecek bir sürece girmiştir. Gelişmeleri lehimize çevirmek için hazırlıklı olmalıyız. Siyasi hesap hataları ile devamlı surette felaket tellallığı yapmak sorumluluk hissiyatıyla bağdaşmayacaktır. ‘Zillet ittifakı’ yeni ortak gördüğü bulaşıcı hastalıktan nemalanma sırasına girecek kadar basiretini kaybetmiştir. Musibetten çıkar devşirmeye çalışanların siyasetleri hastadır” dedi.

“MHP olarak devletin ve hükümetin alacağı her kararı, uygulayacağı her tedbiri destekliyoruz”

Türkiye’nin salgınla başarılı şekilde mücadele ettiğini savunan MHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin koronavirüs salgınını başarıyla yönettiğini ifade etmek vicdan sahibi herkesin görevi olmalıdır. Salgından dolayı mağdur olan insanlarımızın sesini duymak esas olmalıdır. MHP olarak devletin ve hükümetin alacağı her kararı, uygulayacağı her tedbiri destekliyoruz. Türkiye normalleştikçe zillet anormalleşecek ve kaybedecektir.”

“Yarın 19 Mayıs’ı koronavirüs şartlarının kısıtı altında kutlayacağız”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kısıtlamalar altında kutlanacağını belirten Bahçeli, “Yarın 19 Mayıs’ı koronavirüs şartlarının kısıtı altında kutlayacağız. 19 Mayıs aynı zamanda tam bağımsızlığa giden sürecin ilk halkasıdır. 19 Mayıs ruhu milli onurun direnişi, akıl, sağduyu ve vizyonun adıdır. Vatanımıza göz diken emperyalist vahşilik ilk cevabı Mustafa Kemal Atatürk’ün harekete geçtiği Samsun’dan almıştır” diye konuştu.

“Türkiye’nin milli devlet niteliği, üniter yapısı, toprak bütünlüğü ve milli birliği her türlü tartışmanın üzerindedir”

Cumhuriyetin kurucu ilkelerinden birinin milli devlet olduğunu ve Millet İttifakı’nın Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile işbirliği yaparak bu ilkeyi ortadan kaldırmak istediğini ileri süren Bahçeli, “Türkiye’nin milli devlet niteliği, üniter yapısı, toprak bütünlüğü ve milli birliği her türlü tartışmanın üzerindedir. Türk milleti kimliğinde birleşerek milli varlığa birlikte vücut veren bütün vatandaşlarımızı milletimizin eşit ve onurlu evlatları olarak görüyoruz. Kimsenin etnik kökeniyle, diliyle, diniyle ve mezhebiyle ilgilenmeyen ve bunları sorgulamayan bir yaklaşımı öteden beri savunuyoruz. Ayrılıkta, bölünmede, dağılmada, çözülmede, çözüm ve mutabakat aramamız mümkün değildir. Sonu ağır olacak hesap hatasına hiç kimse düşmeye heves etmemelidir. CHP ve işbirlikçileri bu tehlikeli yolda ilerlemekte ısrar ederlerse, bu sapmanın çok ağır olacak vebalini tarih huzurunda taşımak ve bunun siyasi bedelini de göze almak durumunda kalacaklarını üstüne basa basa hatırlatmak istiyorum” dedi. 

“Bugünkü CHP yönetimi HDP’nin arka bahçesi, Türkiye düşmanlarının cansuyudur”

Hem Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) hem de İYİ Parti’yi sert sözlerle eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti: “Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi siyasal yaşamın vazgeçilmez bir unsuru olarak ifade etmesi yalnızca akıl tutulması veya anlık bir gaflet haliyle tarif edilemez. Bununla da yetinmeyen Kılıçdaroğlu’nun terörist Demirtaş’ın haksızlığa uğradığını ileri sürmesi bir dil sürçmesi olarak da değerlendirilemez. CHP Genel Başkanı HDP’nin adeta eşbaşkanlığına taliptir, HDP ile yatmış PKK ile uyanmıştır. Bu terör sevicilik Kılıçdaroğlu’nun alnına kazınmıştır. Bugünkü CHP yönetimi HDP’nin arka bahçesi, Türkiye düşmanlarının cansuyudur. İP’in başkanının HDP ile Kürt kökenli kardeşlerimizi bir ve aynı görme densizliği ise kılavuzu CHP olanın ne hale düşeceğinin göstergesidir. Türk milleti bu zillet diline müstehak değildir. CHP ile İP, HDP’nin acil servisine dönüşmüştür. CHP’li Dursun Çiçek’in, ‘Millet İttifakı seçimi kazanırsa HDP’lilere bakanlık verilir’ sözleri bize göre malumun ilamıdır. Millet İttifakı’nın omurgası HDP’dir. HDP’ye peşinen bakanlık müjdesi veren CHP, PKK’yı devlet yönetimine taşımayı düşünecek kadar bu millete yabancılaşmıştır. Terörle mücadelenin kararlılıkla icra edildiği bir dönemde HDP’ye destek vatana kastetmektir. HDP, PKK’nın ileri karakolu olarak siyasi hayattan tasfiyesi elzem olan bölücülük odağıdır.”

“Biz mafyayı tanımayız, mafyayı takmayız, mafyadan anlamayız”

Son dönemde gündeme gelen mafya-siyaset ilişkisine de değinen Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nın küçük ortağının mafya olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı bize kalırsa önce kendine bakmalıdır. Terör örgütüyle ittifak kuran bir partinin mafyadan dertlenmesi yüzsüzlüktür. Biz mafyayı tanımayız, mafyayı takmayız, mafyadan anlamayız. Çeteler, CHP’nin yoldaşı, uyuşturucu baronları CHP’nin yandaşıdır” diye konuştu.

“Türkiye’den başka bir buçuk milyarlık İslam âleminin umudu kaldı mı?”

Konuşmasının sonunda Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalara değinen Bahçeli şunları söyledi: “İsrail’in zulmü hiçbir insani mirasa sığmayacak boyuttadır. İsrail hükümeti öldürmekten ve katletmekten başka bir şey yapmamıştır. Eğer bu vahşet durmazsa, ya küresel ya da bölgesel bir savaş son tercih olarak karşımıza çıkacaktır. Türkiye’den başka bir buçuk milyarlık İslam âleminin umudu kaldı mı? Varsa nerede, hangi petrol kuyusunun başında dolar saymakla vakit geçiriyor? Askeri mağlubiyetlerle korku psikolojisine teslim olmuş İslam toplumları bugün ayağa kalkıp zalime meydan okumayacaksa bunları yapacak kudreti ne zaman kendinde bulacak?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.